Пълната незаинтересованост на министъра на туризма Зарица Динкова към този

...
Пълната незаинтересованост на министъра на туризма Зарица Динкова към този
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: Продължава пълната незаинтересованост на Зарица Динкова към туризма

" Пълната индиферентност на министъра на туризма Зарица Динкова към този по този начин значим за българската стопанска система бранш продължава. От ден първи на поста, госпожа Динкова не е свършила безусловно нищо в интерес на сектора. Таяхме очаквания, че може да претърпи катарзис и развиване, само че за жалост те не се оправдаха ".

Това се споделя в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България по отношение на изчезналите дейности на министър Динкова за идния ремонт на летище " Бургас " и Законопроекта за силата от възобновими източници в морските пространства.

Ето какво още гласи позицията:

В телевизионно изявление Зарица Динкова отхвърли да заеме твърда позиция по тематиката с ремонта на летище „ Бургас “. Представители на туризма по Южното ни Черноморие към този момент показаха опасения за метода и датите за бъдещия ремонт. Динкова обаче не застана зад ползите на туризма, а трансферира топката към транспортното министерство. Явно би трябвало да разбираем на госпожа Динкова, че е нейна работа е да вземе отношение и да пази българския туризъм по всяка тематика, даже да не е директно в нейния сектор. Като да вземем за пример да откри решение за ремонт на пътя Варна – Бургас, който е в окаяно положение. И да упорства това да не се случва по време на дейния сезон и да бъде съобразено с ремонта на летище „ Бургас “.

И макар че госпожа Динкова намерено толерира Северното Черноморие, видно от средствата, които са ориентирани натам и с които си пазари поддръжка без да прави нищо, тя се скри и при зародил проблем там.

Такъв беше казусът със скандалния Законопроект за силата от възобновими източници в морските пространства. Т.нар. перки, които се плануваше да бъдат сложени наоколо до брега, застрашаваха съществуването въобще на морския ни туризъм. Наясно сме, че Зарица Динкова е част от групата, която опитваше да прокара този лобистки закон. Това обаче не може да е опрощение за цялостната й индиферентност. Подопечното й министерство опита да замажа гафа си с разтегливо мнение едвам откакто законопроектът беше признат на първо четене. За разлика от нея, Министерството на земеделието зае твърда и аргументирана позиция срещу. Множество забележки насочи и Министерството на околната среда и водите.

И още веднъж се наложи туристическият и риболовен браншове да се борят за туризма и поминака на хиляди без министъра на туризма. И да търсят директна поддръжка от парламентарните групи, пред които да представят  експертиза. И  водачът на най,-голямата парламентарно показана партия се убеди че проектозаконът е нездравословен за България. И те като част от вносителите  да изтеглят поддръжката си преди второ четене.

Но за какво ни е министър на туризма, откакто би трябвало ние да преговаряме с партиите в Народното събрание?

Водени от горното, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България за следващ път заявяваме изрично, че министърът на туризма Зарица Динкова не оправда гласуваното й доверие в кабинета Денков! И показваме вяра, че при идната ротация в българското държавно управление ще се откри човек, който схваща от тематиката, милее за българския туризъм и ще се грижи за него.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР