Пълната неподготвеност на кадрите на Промяната“ лъсва със всяка тяхна

...
Пълната неподготвеност на кадрите на Промяната“ лъсва със всяка тяхна
Коментари Харесай

Некомпетентният Сабрутев от „Промяната“ не знае какво е класифицирана информация


Пълната неопитност на фрагментите на „ Промяната “ лъсва със всяка тяхна телевизионна изява. Подобно на началника си Кирил Петков през днешния ден и депутата от Политическа партия Венко Сабрутев счупи тъпомера при гостуването си в предаването „ Лице в лице “ по обичаната на партията телевизия Би Ти Ви с некомпетентността си.

Според Сабрутев народен представител от ГЕРБ Делян Добрев е „ изнесъл пред медиите документи с гриф „ Търговска загадка “ по тематиката с цените на газа и медиаторите, наложени от „ смяната “.

„ Делян Добрев изнася обществено класифицирана информация, която касае българската енергетика. Трябва да се направи следствие по какъв начин може конфиденциален отчет да бъде изнесен в общественото пространство “, съобщи Венко Сабрутев. Той добави, че информацията се изнасяла с частни имейли.

Странно е по какъв начин Сабрутев, който е бил основен консултант на изпълнителния шеф на държавната Национална електрическа компания, НЕК – Иван Йончев по време на ръководството на Борисов, не познава обикновени правила от документооборота в институциите, както и не познава Закона за отбрана на класифицираната информация.

Според закона класифицираната информация е:

Държавна загадка

Служебна загадка

Чуждестранна класифицирана информация

А равнището на подредба е:

Строго секретно “

„ Секретно “

„ Поверително “

„ За служебно прилагане “

И на никое място в Закона не попада „ Гриф Търговска загадка “ както твърди Сабрутев. Като той не схваща можеше да попита най-малко жена си Марга Сабрутева, която е зам.-финансов шеф на „ Българския енергиен холдинг “-БЕХ, принципал на НЕК, където се е трудил той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР