Пълна забрана за продажба и употреба на райски газ извън

...
Пълна забрана за продажба и употреба на райски газ извън
Коментари Харесай

Парламентът прие пълна забрана за продажба на райски газ на физически лица

Пълна възбрана за продажба и приложимост на божествен газ отвън хранителната промишленост и за медицински цели, като се изключи еднолични търговци, които категорично са го вписали като предмет на активността си. Това реши Народното събрание, приемайки дефинитивно промени в Закона за здравето. Поправките плануват още основаване на мобилни амбулатории, които да обслужват потребностите на популацията от здравни грижи в мъчно наличните райони.

Беше признато още електронният здравен запис да съставлява електронен документ или цялост от електронни документи за всяка една от осъществените от медицинските и немедицинските експерти в лечебните и здравните заведения действия, в това число дейностите, осъществени от разстояние, както и действия за разработване на медицински произведения, с които се основава или употребява здравна информация за жителя или които са относими към неговото здравно положение, без значение от неговия здравен статус и източника на финансиране на съответната активност.

Уточнено е, че първичните админи на данни ще дават автоматизирано на министъра на опазването на здравето достъп до данни за гражданската регистрация от Национална база данни „ Население “ на ГРАО, данни за валидността на персоналните документи от осведомителните фондове с данни, свързани с българските персонални документи, поддържана от Министерство на вътрешните работи, а Национална агенция за приходите ще дава информация за здравноосигурителния статус на физическите лица, вписани в регистъра на организацията.

НЗОК и РЗОК са длъжни да дават желаната от Здравното министерство информация. За даването ѝ, като се изключи информацията от регистрите, осведомителните бази от данни и системи на НЗОК, се подписва съглашение сред НЗОК и Министерството на здравеопазването, в което се дефинират желаните данни, тяхното наличие и редът за даване на информацията.

Гратисният интервал за привеждане на системите на лечебните заведения в съгласуемост няма да е 12, а ще е 18 месеца. НЗОК ще има също година и половина разполагаем, с цел да вкара електронен здравен запис за всички типове активност. Касата също по този начин ще би трябвало да изпрати всички здравни данни от осведомителната система на министъра на опазването на здравето за попълване на електронните здравни записи на пациентите в период до 1 година, а не за 6 месеца, както беше първичното предложение./БНТ

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР