Пълна подкрепа от държавата и промяна в Закона за българското

...
Пълна подкрепа от държавата и промяна в Закона за българското
Коментари Харесай

За първи път от 30 години: Организациите на македонските българи на посещение у нас

Пълна поддръжка от страната и смяна в Закона за българското поданство. Такива упования имат македонските българи от София след изборите. Те още веднъж желаеха да бъдат записани като един от държавотворните нации в югозападната ни съседка и поддръжка за техните права.

Деветте измежду най-старите организации на македонските българи за първи път пристигнаха в София. Заедно. Очакванията им:

" Ние желаеме да забележим две неща от българската политика: първо, желаеме да забележим една мощна дипломатическа атака, и второ - желаеме да забележим ясна политика към българската общественост в Македония ", съобщи Петър Колев, Политическа партия " Граждански либерален съюз ".

Да бъдат записани в Конституцията на РСМ като държавотворен народ, да спре гонението против тях, да спре езикът на омразата, да спре историческата имитация - това са упованията на българите там.

" Очаквам облекчения, по-точно нов Закон за поданството, за македонците, които аплицират за българско поданство, да се облекчи обстановката ", съобщи Владо Перев, " Коридор 8 " - Скопие.

Да бъде прекъснато гонението против пробългарски настроените медии в Република Северна Македония.

" Опитваме се да представим България такава, каквато е, а не като чучело, което желае да вземе нещо на хората от Македония ", съобщи Анастас Величков, " Трибуна.мк ".

Визитата на македонските българи е значима сама по себе си. Акцентът върху правата на македонските българи е основна смяна в политическата позиция на София към Скопие.

Тя е по-лесно защитима пред Брюксел по линия на Копенхагенските критерии за добросъседство и пред сътрудниците ни от Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР