Палестинците са взривили бомба до израелска строителна машина в непосредствена

...
Палестинците са взривили бомба до израелска строителна машина в непосредствена
Коментари Харесай

Палестинците взривиха бомба до булдозер на Израел в Газа

Палестинците са взривили бомба до израелска строителна машина в непосредствена непосредственост до граничната ограда в северната част на Ивицата Газа. Няма потърпевши хора, нито съществени материални вреди, оповестиха от израелската войска.

Като ответна мярка израелските въоръжени сили са блъснали " редица " позиции на палестинското ислямистко коренно придвижване " Хамас ", което управлява Газа и което съгласно израелците е терористична формация.

Палестински медии оповестяват, че израелски танкове са обстреляли позициите на " Хамас ".

От израелската войска показаха, че булдозерът се е намирал на територията на Газа, само че в границите на буферната зона, която Израел към момента счита публично за част от територията си.

Според палестинските медии гърмежът е избухнал източно от град Газа, в северната част на палестинския анклав. Позициите на " Хамас ", които са били ударени, са се намирали наоколо.

Според израелските въоръжени сили самоделното взривно устройство е било заложено в региона по време на една от демонстрациите, извършени край граничната ограда през последните седмици.

Въпреки че нито една палестинска радикална формация към този момент не е поела отговорност за офанзивата против булдозера на израелските въоръжени сили, израелската войска е блъснала " Хамас " в отговор, защото те управляват крайбрежния анклав.

Израел постоянно изпраща булдозери в буферната зона отвъд оградата, с цел да разчисти храсталаците и други парчета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР