Палестинското министерство на здравеопазването в Газа заяви, че най-малко 198

...
Палестинското министерство на здравеопазването в Газа заяви, че най-малко 198
Коментари Харесай

Палестинските власти заявиха, че най-малко 198 души са загинали в Газа от израелските удари

Палестинското министерство на опазването на здравето в Газа съобщи, че минимум 198 души са били убити, а минимум 1610 са били ранени при ответните дейности на израелската страна след широкомащабното нахлуване на Хамас против Израел, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

В отговор на офанзивите израелските отбранителни сили оповестиха началото на антитерористичната интервенция " Железни мечове ". Десетки израелски бойни самолети удариха цели на Хамас в линията Газа.

Военното крило на Хамас твърди, че е почнало интервенция против Израел, наречена " Бурята Ал-Акса ", изстрелвайки пет хиляди ракети от анклава. Освен това, съгласно представител на придвижването, минимум 35 израелски бойци и заселници са били хванати.

Говорител на отбранителните сили на Израел съобщи, че от 6:30 часа (съвпада с българското) тази заран (7 октомври) " Хамас " е изстреляла над 2000 ракети към Израел.

" Терористите влязоха на територията на страната Израел и към момента са на територията на страната. Боевете не престават и екстремистите участват на голям брой места ", добавя представителят, представен от " Фокус ".

Израелските отбранителни сили са съсредоточени върху боевете в общности към обвивката на Газа. Успоредно с това се организира широкомащабно приканване на аварийни сили.

Здравното министерство на Израел разпореди на лечебните заведения в южния район да задействат протоколите си за незабавни случаи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР