Палестинското ислямистко движение Хамас информира съюзниците си от ливанското шиитско

...
Палестинското ислямистко движение Хамас информира съюзниците си от ливанското шиитско
Коментари Харесай

Хамас информира Хизбула, че приема предложение за спиране на огъня в Газа

Палестинското ислямистко придвижване " Хамас " осведоми съдружниците си от ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", че се е съгласило с предложение за прекъсване на огъня в линията Газа, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Делегация на " Хамас ", управлявана от висшия представител на придвижването Халил ал Хая, се срещна в Бейрут с водача на " Хизбула " Хасан Насралла и го осведоми за най-скорошните развития, оповестиха пред Ройтерс два източника, осведомени с въпроса.

По-рано терористичното придвижване " Хизбула ", което разполага с поддръжката на Иран, сподели, че Насралла и Хая са разискали развиването на договарянията, ориентирани към прекъсване на огъня в линията Газа.

Единият от източниците - представител на " Хизбула ", сподели на Ройтерс, че ливанското придвижване ще постави завършек на престрелките с Израел през ливанско-израелската граница, в случай че бъде реализирано прекъсване на огъня в Газа.

Висш американски представител сподели ден по-рано, че от " Хамас " са внесли основни корекции в позицията си във връзка с възможна договорка за освобождението на израелските заложници, които държи в Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху осведоми американския президент Джо Байдън, че ще изпрати делегация за обновяване на договарянията за прекъсването на огъня в Газа.

" Хамас " съобщи също, че се опълчва на всевъзможни изявления и позиции в поддръжка на проекти за влизането на " непознати сили " в линията Газа " под каквото и да било име и под какъвто и да било претекст ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР