Палестинският външен министър призова Израел да се върне към мирните

...
Палестинският външен министър призова Израел да се върне към мирните
Коментари Харесай

Палестина призова Израел да се върне на масата за преговори

Палестинският външен министър прикани Израел да се върне към мирните договаряния преди прехода към новата администрация на Съединени американски щати, съобщи АП.

Коментарите на палестинския външен министър Рияд ал Малки бяха направени в взаимно изказване с сътрудниците му от Египет Самех Шукри и Йордания Айман Сафади.

На конференция след срещата им Ал Малки съобщи, че Палестинската самостоятелна власт е подготвена да си сътрудничи с новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън .
 Израел трансферира на Палестина над $1 милиарда
Израел трансферира на Палестина над $1 милиарда

Израелското държавно управление е покрило всичките си финансови отговорности

" Готови сме за съдействие и работа с новата администрация на Съединени американски щати и чакаме тя да възвърне връзките си с страната Палестина ", сподели той. П

Плестинският посланик сподели, че координацията с Кайро и Аман ще сътвори " насочна точка " в връзките с идващата администрация на Байдън. Египет и Йордания са близки съдружници на Съединени американски щати.

Палестинските договарящи имаха обтегнати връзки с администрацията на Доналд Тръмп, която упрекват в предубедени про-израелски връзки.
 Палестина възобнови съдействието с Израел
Палестина възобнови съдействието с Израел

Новината е оповестена преди посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Израел

Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел, реалокира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив, понижи финансовата помощ за палестинците и обърна курса за нелегитимността на израелските селища, изграждани на палестински територии.

В началото на декември, Израел трансферира повече от 1 милиард щатски $ на Палестина, които бяха блокирани за известно време

През ноевмри бе обявено, че . Палестинците прекратиха координацията в областта на сигурността в отговор на проекти на Израел да анексира елементи от Западния бряг. Израел спря проектите за анексия в подмяна на съглашения за нормализиране на връзките с арабски страни.

, че " две самостоятелни страни " е само решение на спора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР