Палестинският президент Махмуд Абас назначи своя дългогодишен икономически съветник Мохамед

...
Палестинският президент Махмуд Абас назначи своя дългогодишен икономически съветник Мохамед
Коментари Харесай

Палестинският президент Абас назначава Мохамед Мустафа за министър-председател

Палестинският президент Махмуд Абас назначи своя дълготраен стопански консултант Мохамед Мустафа за идващия министър-председател в лицето на натиска на Съединени американски щати за реформиране на Палестинската власт като част от пост-премиера на Вашингтон военна визия за Газа.

Мустафа, просветен в Съединени американски щати икономист и политически самостоятелен, в този момент е изправен пред задачата да образува ново държавно управление за ПА, което има лимитирани пълномощия в елементи от окупирания от Израел Западен бряг.

В изказване, обявяващо назначението в четвъртък, Абас изиска от Мустафа да сформира проекти за наново сливане на администрацията в окупирания Западен бряг и Газа, да управлява промените в държавното управление, службите за сигурност и стопанската система и да се бори с корупцията.

Мустафа заменя някогашния министър-председател Мохамед Щайе, който дружно с държавното управление си подаде оставка през февруари, базирайки се на нуждата от смяна на фона на войната на Израел против Газа и ескалиращото принуждение в окупирания...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР