Палестинският президент Махмуд Абас, който е на държавно посещение в

...
Палестинският президент Махмуд Абас, който е на държавно посещение в
Коментари Харесай

Махмуд Абас оцени високо ролята на Китай в процеса на помирение в Близкия изток

Палестинският президент Махмуд Абас, който е на държавно посещаване в Китай, даде извънредно изявление за Китайската медийна група на 15 юни. Той оцени високо ролята на Китай в процеса на помиряване в Близкия изток и изрази признателност на страната за поддръжката за палестинския народ.

Абас съобщи, че актуалната му аудиенция в Пекин е извънредно значима за Палестина. По време на визитата бе оповестено повишението на палестинско-китайските връзки на ниво всеобхватно стратегическо партньорство, което демонстрира, че както в този момент, по този начин и в бъдеще Китай ще стои на страната на палестинския народ.

„ Сред резултатите от визитата са срещата ми с китайския ръководител Си Дзинпин и подписването на редица значими съглашения за съдействие сред двете страни в региона на социално-икономическото развиване, културата, селското стопанство, индустрията и построяването на побратимени градове “, сподели палестинският президент.

„ Напълно поддържам концепциите на китайския водач за решение на палестинския въпрос. Китай оказва помощ на Палестина във всички аспекти и поддържа страната ни на интернационалната сцена. Палестинският народ, както и останалите арабски страни, са признателни на Китай за справедливата му позиция по отношение на Близкия изток “, добави още Махмуд Абас.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР