Палестинският главен преговарящ с Израел Саеб Ерекат почина днес, след

...
Палестинският главен преговарящ с Израел Саеб Ерекат почина днес, след
Коментари Харесай

Палестинският главен преговарящ Саеб Ерекат почина от Covid-19

Палестинският основен договарящ с Израел Саеб Ерекат умря през днешния ден, откакто се разболя от Covid-19, заяви неговата партия Фатах, представена от Ройтерс.

65-годишният Ерекат няколко седмици се бори с причиняваното от новия ковид заболяване, като бе в тежко положение.

Той беше основният представител на палестинската самостоятелна власт във водените с посредничеството на Съединени американски щати мирни договаряния с Израел, които попаднаха в задънена улица през 2014 година Ерекат също бе общоприет секретар на ООП (Организацията за избавление на Палестина) и член на най-силната секта в нея - Фатах. Той бе корав последовател на решението на израелско-палестинския спор въз основа на взаимното битие на две страни и изострен критик на израелската политика на заселване на евреи в окупираните палестински територии.

Ерекат удостовери на 8 октомври, че е инфектиран с новия ковид . Миналата седмица той бе трансфериран от вкъщи си в град Ерихон, на окупирания Западен бряг на река Йордан, в израелска болница, където бе подложен на уред за командно дишане и в изкуствена кома. През 2017 година Ерекат се подложи на белодробна трансплантация в Съединените щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР