17-годишен палестинец е убит по време на израелска военна атака в северната част на Западния бряг

...
Палестинските здравни служители казват, че израелските сили за сигурност са
Коментари Харесай

Палестинските здравни служители казват, че израелските сили за сигурност са нахлули в град в северната част на окупирания Западен бряг, довели до битка, която уби 17-годишен палестинец

От Асошиейтед прес, 22 август 2023 г., 2:33 ч.

ЙЕРУСАЛИМ – Израелските сили за сигурност нахлуха в град северния Западен бряг във вторник, което доведе до битка, която уби 17-годишен палестинец, според палестинските здравни служители, последното насилие, обхванало окупираната територия.

Израелските военни извършиха арест преди зазоряване в град Забабдех южно от Дженин, казаха местни медици. Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че 17-годишният Осман Абу Хардж е бил смъртоносно прострелян в главата. Акцията дойде, докато израелските сили за сигурност все още издирваха палестинския стрелец, извършил стрелба в северния палестински град Хавара, която уби израелски баща и син в събота.

Израелската армия не отговори веднага на искане за коментар относно нападението в Забабде.

В южната част на Западния бряг израелската армия залови двама палестинци, които бяха заподозрени в стрелба предишния ден, при която беше убита израелска жена и тежко ранен мъж. Израелските военни казаха, че двамата заподозрени са признали по време на разпит за участие в нападението край палестинския град Хеброн. Израелските сили за сигурност казаха, че са конфискували и пушката, използвана за стрелба по колата в понеделник. Кола без регистрационен номер, за която се твърди, че е била използвана за извършване на атаката, е намерена изгоряла северно от Хеброн, каза кметът на град Халхул.

Палестинските медии идентифицираха двамата заподозрени, арестувани близо до Хеброн, като Сакер и Мухамад ал-Шантир.

Почти 180 палестинци са били убити от израелски огън на Западния бряг от началото на тази година, според данни на Асошиейтед прес. Израел твърди, че повечето от убитите палестинци са били екстремисти. Но хвърлящите камъни младежи, протестиращи срещу нахлуванията, и тези, които не са участвали в конфронтациите, също са убити.

Около 30 души са били убити от палестински атаки срещу израелци през това време.

Израел казва, че нападенията имат за цел да разбият бойни мрежи и да осуетят бъдещи атаки. Палестинците казват, че нападенията подкопават техните сили за сигурност, вдъхновяват повече войнственост и укрепват израелския контрол върху земите, които търсят за една надеждна бъдеща държава. Израел превзе Западния бряг в Близкоизточната война от 1967 г., заедно с Източен Йерусалим и Ивицата Газа.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР