Палестинец, който днес проникнал в Израел през наложената израелска блокада

...
Палестинец, който днес проникнал в Израел през наложената израелска блокада
Коментари Харесай

Израелски войници застреляха палестинец

Палестинец, който през днешния ден проникнал в Израел през наложената израелска обсада на линията Газа и се опитал да нападне боен пост, е бил убит от израелски бойци, заяви израелската войска в изказване, представено от Агенция Франс Прес и АП. Друг палестинец е тежко ранен, а трети е хванат и отведен за разпит.

Общо четирима палестинци са проникнали през днешния ден в Израел от линията Газа, съобщи армията. Те се пробвали да възпламенят употребен от израелски снайперисти боен пост, който бил празен сега на нападението. Израелската войска не оповестява какво е станало с четвъртия палестинец. Израелските бойци декларирали, че по време на интервенцията чули изстрели в тяхна посока, само че измежду тях няма потърпевши. Здравното министерство в Газа съобщи, че 16-годишен палестинец е ранен от израелска пукотевица в линията Газа. Не е ясно дали двата случая са свързани.

От 30 март при палестински митинги против израелската обсада на границата на линията Газа с Израел са убити минимум 138 палестинци. Израел е упрекнат в несъразмерна приложимост на мощ, само че декларира, че прибягва до пукотевица като последна мярка в отбрана на границите си, бойците си и цивилното си население. Той упреква ръководещото линията Газа придвижване Хамас, че употребява митингите при границата за прикриване на набези против израелските бойци и опити за навлизане в Израел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР