Палеонтолозите са открили почти цял скелет, който принадлежи към неизвестен

...
Палеонтолозите са открили почти цял скелет, който принадлежи към неизвестен
Коментари Харесай

Сензация в САЩ: Откриха огромен динозавър с радиоактивен череп СНИМКИ

Палеонтолозите са разкрили съвсем цялостен скелет, който принадлежи към незнаен тип алозавър. Този див звяр се е движел на двата си задни крайника, имал е 80 зъба, а над очите били ситуирани израстъци с форма на рога. Той е живял преди към 155 милиона години на територията, където през днешния ден се намира американският щат Юта, оповестяват международните издания.

В самото начало експертите съумели да разкопаят скелет без глава, който се намирал в голям каменен блок. Черепът на динозавъра е открит едвам шест години по-късно по време на проучването на региона благодарение на детектор, който разкрил „ светещ” обект подземен.



Експертите означават, че доста постоянно се срещат радиоактивни кости на динозаврите, в които в продължение на доста хилядолетия са се натрупвали разнообразни субстанции.



След проучването, учените са разбрали, че са разкрили нов тип, който след това е наименуван Allosaurus jimmadseni. Този динозавър се е оказал най-древният от всички алозаври, които са открити до момента.



Заслужава да се означи, че той е бил и едно от най-големите същества, които по това време живеели на Земята. Дължината му е била към 9 метра, а тежестта доближава съвсем два тона.



Поради обстоятелството, че черепът е много лек и по-тесен, динозавърът е нямал толкоз огромно покритие на зрението. Ето за какво неговият жанр на лов може би е бил друг от другите типове алозаври.

Превод и редакция: БЛИЦ





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР