Пълен или прекъсване на учебния процес заради „Омикрон“ към момента

...
Пълен или прекъсване на учебния процес заради „Омикрон“ към момента
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев разкри ще има ли пълен локдаун заради Омикрон

Пълен или спиране на образователния развой поради „ Омикрон “ все още не е планувано. Това съобщи пред Би Ти Ви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той увери, че ще се стигне до такава степен единствено при сензитивно утежняване на обстановката.

Вчера първите 2 позитивни проби на разновидността „ Омикрон “ бяха публично доказани от НЦЗПБ. Експертите чакат нарастване на новите случаи на болни с ковид.

„ Факт е, че никой от тях няма потребност от здравна помощ. Факт е, че те са пръснати във всички възрастови групи, като стартираме от 10-годишни и свършим със 70-годишни “, изясни доцент Кунчев за откритите към този момент случаи.
свързани новини44180преди 17 часа5195на 01.01.2022
„ Средната заболеваемост в страната сега към момента е към 350 на 100 000 души, което не е високо “, означи доцент Кунчев.

Според него доста бързо „ Омикрон “ ще стане преобладаващ. „ Във Англия имаше удвояване на случаите на всеки два дни ", напомни той.

„ Когато обхване доста хора, натискът варху лечебните заведения ще е доста огромен ", сподели още доцент Ангел Кунчев. Той обаче посочи, че доказаните случаи на „ Омикрон “ у нас са с по-леко протичане и са на домашно лекуване.

„ Пълен за мен е изключен. През изтеклите 2 години минахме през съвсем целия набор от ограничения и значително научихме уроците си: че не би трябвало да се хвърляме нито в едната, нито в другата прекаленост. Ако удариш доста мощно икономическия и обществения живот, хората не го одобряват позитивно “, разяснява още основният държавен здравен контрольор.

„ Лошото е, че излизайки от четвъртата вълна, не слязохме до естествени граници, а останахме на една по-висока база, от която стартира напредък “, уточни основният здравен контрольор.

Според него „ Омикрон “ ще стане преобладаващ вид доста бързо. „ По-важното е какъв брой хора ще имат потребност да влязат в болница, какъв брой ще попаднат в интензивни отделения и какви жертви ще дадем – това е основното “, разяснява доцент Кунчев.

„ Наблюденията демонстрират, че при този вид протичането на болестта е малко по-леко, само че и при по-ниска смъртност, когато са обхванати прекалено много хора, натискът върху лечебните заведения ще е доста огромен “, предвижда той.

По думите му евентуално не всички инфектирани ще имат потребност от болнично лекуване.

Според него разновидността към този момент циркулира, изключително по време на празниците. „ Аз чакам взрив освен в огромните градове, ще го има и в ски центровете, неизбежно е това – всички знаехме, че след вълната в Западна Европа, ще пристигна и у нас “,
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР