Пълен хаос цари на кръстовището на бул. Руски и ул.

...
Пълен хаос цари на кръстовището на бул. Руски и ул.
Коментари Харесай

Вълчи капан за шофьорите до хотел Лайпциг

Пълен безпорядък царува на кръстовището на бул. " Руски " и ул. " Любен Каравелов " до хотел " Лайпциг ". Източното платно на бул. " Руски " от много време е в ремонт до ул. " Гладстон ", само че в този момент е разкопана и една от пресечките -  ул. " Драган Цанков ". Доскоро колите, тръгнали от бул. " Васил Априлов " по ул.   " Любен Каравелов ", прекосяваха кръстовището до хотел " Лайпциг " и продължаваха напряко по ул. " Драган Цанков ". Така можеха някак да стигнат до центъра, като се изнесат по ул. " Авкс. Велешки ". Сега това е невероятно. Строителите са прекъснали връзката на ул. " Любев Каравелов " с " Драган Цанков ", без да сложат указателни табели. Даже в противен случай - на стотина метра преди кръстовището има знак, че прекосяването напряко е допустимо.  

Така водачите, навлезли по ул. " Любен Каравелов " от кръговото с бул. " Васил Априлов ", попадат във вълчи капан. Устремили се към центъра стигат до  кръстовището на " Лайпциг " и там се чудят накъде да продължат. Някои обръщат и търсят връзка с " Гладстон ", което не е по никакъв начин лесна работа. Други са принудени да завиват надясно по " Руски " и да отидат на кръговото на гарата, тъй като различен излаз няма. Там обаче отново нямат връзка с центъра, тъй като ул. " Иван Вазов " е затворена втора година. Затова следва голямата обиколка през бул. " Христо Ботев ", висене на светофара до Сточна гара и тогава към центъра. " Подлудиха ни. Да бяха изчакали отварянето на ул. " Иван Вазов " и тогава за затварят подстъпа към ул. " Драган Цанков ", разяснява водач на такси, загубен в напътствията на краткотрайните знаци. И прибавя - само че за това се желае най-малко малко ум и отговорност у тези, които управляват трафика. 

От Община Пловдив обясниха, че пътните знаци се слагат от строителите, които правят ремонта. На бул. " Руски " към този момент близо две години работи компания " Щрабаг ". В сектора сред кръстовището против " Лайпциг " до ул. " Гладстон " през вчерашния ден валираха каменно-трошената настилка. До щастливия момент, в който тази права ще бъде отворена за придвижване, има минимум още един месец. Строителите пък се оправдават, че те единствено поставят пътни настилки. Обходните направления са грижа на възложителя или на общината. 

Катаклизми с трафика имаше през вчерашния ден и в " Южен ". Поради спешен ремонт на магистрален тръбопровод като на пожар беше затворена за придвижване част от  ул. „ Стефан Стамболов ” сред  бул. „ Никола Вапцаров ” и „ Александър Стамболийски ”. От Община Пловдив бяха уверили, че до края на работния ден екипът от ВиК ЕООД ще в профил повредата. По отчасти изменени направления за всеобщо неодобрение на пасажерите вървяха рейсовете с номера 16 и 36.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР