Пълен хаос, подчинен само на едно - да си разпределят

...
Пълен хаос, подчинен само на едно - да си разпределят
Коментари Харесай

Нинова: Няма да подкрепим споразумението, това е смъртната присъда на българската енергетика

Пълен безпорядък, зависещ единствено на едно - да си разпределят вярно парите от проекта на техните подобаващи компании, разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на плана на решение, обвързван с постигнатото през вчерашния ден съглашение с протестиращите енергетици и миньори, и синдикатите. " Струва ми се, че на тези хора някой ден би трябвало да се търси и наказателна отговорност, това са големи вреди ", добави тя.

От думите ѝ стана известно, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " няма да поддържа оферти план на решение, тъй като, съгласно левицата, е „ смъртната присъда на българската енергетика ", безспорен прахуляк в очите на хората и двуличие. " Виждате, че не се знае кой го е подписал това съглашение, половината синдикати са недоволни, министърът на енергетиката, доколкото чух, е споделил, че това е неизпълнимо решение ", разяснява Нинова.

" Видимо се карат между тях, очевидно решението не е подписано от ГЕРБ, има напрежение, само че то не е за това по какъв начин да се усъвършенства положението на енергетиката, на хората, а по какъв начин да си разпределят компаниите. ПП-ДБ бяха предложили оня лист с техни компании, техните сътрудници скочиха къде са нашите обръчи от компании - това е повода да се карат. В момента, в който си наместят ползите, ще се укротят. " Така Корнелия Нинова отговори на въпрос дали тематиката за енергетиката може да счупи „ сглобката " в ръководството.

От левицата желаят да се прегледа в пленарната зала и техният план на решение, който провокира вълнения в залата предишния петък и докара до преустановяване на пленарното съвещание тогава. То планува Народното събрание да разпореди на Министерския съвет да анулира решението за изпращане на териториалните проекти, да изиска едномесечна пролонгация от Европейската комисия. Предложението, съгласно Нинова, е изпълнимо, стига да има кой да сложи въпроса пред Брюксел, напомня Българска телеграфна агенция.

В основата на целия проблем е ГЕРБ и Борисов, акцентира Нинова. И напомни, че още през 2020 година Бойко Борисов е поел ангажимент пред Европейски Съюз за затварянето на тези централи.
На въпрос дали има неточности в държанието на енергийния министър, отговори - в случай че той вижда, че съглашението е неизпълнимо, е изцяло разумно да каже истината, тъй като след това отговорността е върху него и тъй като доста министри лъгаха.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР