Палатки и набързо сковани бараки. Тук няма коледна украса и

...
Палатки и набързо сковани бараки. Тук няма коледна украса и
Коментари Харесай

Подаръци зарадваха децата в мигрантския лагер в мексиканския град Хуарес

Палатки и небрежно сковани бараки. Тук няма коледна декорация и лампички. Но има стотици мигранти от Мексико и разнообразни страни в Централна Америка. Дошли са в Хуарес в опит да преминат границата и да търсят по-добър живот в Съединени американски щати.

За наслада на всички, а най-много на най-малките, при тях пристигна Дядо Коледа. В ролята на белобрадия дъртак за поредна година е Франсиско Алмодовар.
Франсиско Алмодовар - Дядо Коледа: В тези празнични дни сме тук, с цел да окажем поддръжка на децата-мигранти. Раздаваме храна и играчки, с цел да могат и те да усетят Коледа като всичко останали.
Кукли, камиони и конструктори зарадваха децата в мигрантския лагер. А всички фамилии получиха храна в допълнение.
Хосе Молина, доброволец: От доста години приютяваме хора отвред. Но тук е друго - ние сме гостоприемни към тях, те са добре пристигнали, поддържаме ги. И най-важното - стараем се да не останат без храна.
Благодарност и топли обятия получиха доброволците.
Рита Каранца, мигрант: Помагат ни доста. Благодарение на тях вечеряхме добре и спахме умерено. Надявам се да продължат да оказват помощ, даже в случай че не успеем да минем границата.
Обещават си един ден да честват същински Коледа - с елха, декорация и богата софра, само че и в никакъв случай да не не помнят добрината на хората от Хуарес.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР