Палачинките и вафлите се смятат за едни от най-вредните закуски

...
Палачинките и вафлите се смятат за едни от най-вредните закуски
Коментари Харесай

Любима закуска се оказа една от най-вредните за имунитета

Палачинките и вафлите се считат за едни от най-вредните закуски за имунитета, които се употребяват с разнообразни сладки добавки като мед, конфитюр и разнообразни топинги.

Палачинките и гофретите постоянно се ядат с добавена захар, сироп, шоколад или бита сметана, предизвестяват диетолозите. Големите количества захар в тялото могат да навредят на имунната система, твърди  диетологът Кортни Д`Анджело. Експертите по здравословно хранене предлагат да избягвате такива храни, защото те на процедура не съдържат протеини и фибри.
Рецептата за най-вкусните палачинки
Необходими артикули: 2 яйца 1 ч.ч. гъст айран 1 ч.ч. прясно мляко 2 с.л. олио 1 ч.ч. брашно 1 ч.л. захар 1/4 ч.л. сол Лесни ябъ...
Прочети повече
Например, изследване, оповестено в списание Nature Communications, счита, че високите равнища на захар в тялото могат да усилят възпалението и да отслабят имунната система.

В същото време Д`Анджело споделя, че няма потребност постоянно да отказвате сладкото за закуска. За да имате здрава имунна система и въпреки всичко да ядете палачинки или вафли, просто би трябвало да увеличите хранителната им стойност.

Ако желаете палачинки или вафли за закуска, пробвайте да добавите протеин на прахуляк, фибри и антиоксиданти към рецептата. Например прибавете боровинки към ястието вместо шоколад или заменете бялото пшенично брашно с овесени ядки, богати на диетични фибри.

Лекари и учени споделят, че храненето оказва огромно влияние върху силата на естествените защитни сили на организма. Лиза Московиц, диетолог и основен изпълнителен шеф на NY Nutrition Group, показва кои храни вършат организма по-слаб и благоразположен към заболяване и показва кои храни е най-добре да се изключат от закуската.
Най-вкусната закуска в студеното време – палачинки със специфични плънки
Едно от най-приятните неща в сивия и студен съботен ден са чаша ароматно кафе или билков чай и паница, цялостна с ароматни, вкусни, домашно...
Прочети повече
Важно е денят да стартира с приемането на съществени хранителни субстанции. Например, изключването на протеини, фибри и здравословни мазнини от първото ви хранене може да отслаби имунната ви система и да повлияе отрицателно на цялостното ви здраве.

Всяка закуска с доста захар и наситени мазнини, в това число печени артикули, сладки зърнени храни или модифицирани меса, може да докара до нараснал вкус, неприятна централизация и даже неприятно въодушевление през целия ден, изяснява Московиц.

Диетологът означи, че прибавянето на протеини, фибри и здравословни мазнини към закуската е от основно значение за поддържането на здрава имунна система. Авокадо, яйца, мазна риба или овесени ядки с плодове са чудесни за това. В същото време тя посочи, че можете да се насладите и на кифличка или парче бекон, само че е по-добре да го извършите по време на обяд.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР