Пакистанските власти се стремят възможно по-скоро да евакуират близо 100

...
Пакистанските власти се стремят възможно по-скоро да евакуират близо 100
Коментари Харесай

Пакистанските власти ще евакуират около 100 000 души заради циклона „Бипраджой“

Пакистанските управляващи се стремят допустимо по-скоро да изтеглят близо 100 000 души , откакто тропическият циклон " Бипраджой " се трансформира в " доста мощен " циклон наоколо до крайбрежието на страната, съобщи ДПА.

" Ще приключим евакуациите до четвъртък сутринта " сподели пред кореспонденти ръководителят на националната работа за справяне с бедствия Хайдер Малик в солицата Исламабад.

До момента минимум 26 000 души са били откарани на по-безопасно място, съобщи Малик и добави, че циклонът е станал по-силен.

Около 100 000 души от крайбрежните райони ще бъдат евакуирани, преди един от най-силните циклони за последните 25 години да удари пакистанската провинция Синд . Очаква се циклонът да доближи сушата на 15 юни. 

Провинцията бе изумена от опустошителни наводнения предходната година и десетки хиляди хора към момента се борят, с цел да възстановят дотогавашния си метод си на живот. 

Циклонът към този момент е на разстояние 470 км от пристанищния град Карачи, заяви пакистанската метеорологична работа. 
Ядрената централа в Карачи и някои въглищни електроцентрали в прилежащи окръзи ще бъдат изключени през идващите дни, което може да докара до проблем с енергозахранването в страната.

" Опасно е да действат електроцентрали по време на ветрове с висока скорост ", съобщи министърът на енергетиката Хурам Дастагир.
Правителството на провинцията също се приготвя за вероятни наводнения в градовете, защото в Карачи се чакат повече от 100 милиметра дъжд.

Министърът по въпросите на климатичните промени Шери Рехман съобщи, че крайбрежието е изложено на висок риск и талази с височина сред 2,4 и 3,7 метра могат да залеят крайбрежията.

Тя съобщи, че в Карачи се чакат 113 мм дъжд и в града евентуално ще има местни наводнения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР