Пакетът от антикризисни мерки и предлаганите промени за увеличението на

...
Пакетът от антикризисни мерки и предлаганите промени за увеличението на
Коментари Харесай

Червен картон от Асен Василев: Няма окончателно решение как ще се вдигнат пенсиите

Пакетът от антикризисни ограничения и предлаганите промени за нарастването на пенсиите не са съгласувани със обществените сътрудници. Работодатели и синдикати се възмутиха против това по време на тристранката във вторник, написа " 24 часа ".

Мерките и предложенията за промени в пенсиите не са съветвани с нас, Надзорния съвет на Националния застрахователен институт също не е осведомен с плановете, сподели Ася Гонева от КНСБ.

Всяка неточност в пенсионната система има голяма цена. Не бива да се споделя нищо авансово, тъй като виждате какво неодобрение имаше през януари от хиляди пенсионери, като част от тях бяха възмутени и от неналичието на 25 стотинки, предизвести Григор Димитров от БСК. И прикани преди да се приказва по тематиката, да се създадат доста добре сметките и обществените сътрудници да се обединят. В противоположен случай ще е авантюризъм с тежки последици, сподели още той.

Министерството на финансите не е споделило една дума по тематиката, кажем ли едно число - то остава вечно, изясни вицепремиерът Асен Василев.

Той изясни, че специалисти от министерството на финансите и от Национален осигурителен институт са подготвили няколко разновидността с цялостни планове, а до петък е нямало какво и да се заяви. Причината е, че всяка партия е имала своите оферти, които били 10 страници.

Влязохме в огромни завършения, само че в петък започнахме да оформяме някакъв пакет, който е логичен. До през вчерашния ден успявах да удържам от мнения нашата група да не прави нелепости, само че след това се отвори вратата. Съгласен съм с вас, че всякакво говорене от държавното управление е голяма неточност, сподели още пред обществените сътрудници Асен Василев.

Всичко, което се изговаря в публичното пространство, остава като завещание. Не приказваме, че ще вършим промяна, а че ще се опитаме да въведем някаква правдивост. Във всичките ми изявления изяснявам, че това са разновидности, изясни вицепремиерът и министър на финансите.

Тази вечер съдружен съвет още веднъж ще прегледа предложенията за пакет от ограничения и се чака да се вземат дефинитивни решения.

В понеделник от " Продължаваме промяната " показа част от своя пакет от 14 ограничения за 2 милиарда лева Както бе обявено от политици от ръководещата коалиция, минималната пенсия ще се вдигне от 370 на 450 лева, таванът ще стане 3400 лева

Като втора стъпка от 1 октомври се обмисля и преизчисляване на пенсиите, тъй че да се понижи ножицата сред остарели и новоотпуснати. Това ще стане през осигурителния приход за предходната година.

За работещите родители ще се усили данъчното облекчение - от сегашните 450 лева на дете приспадането ще се усили на 600 лева Съответно за две деца на родителите ще се приспадат 1200 лева от облагаемия приход за годината. Идеята е това да може да се употребява на тримесечие.

Предвижда се страната да поеме повишаването на газа освен за бизнеса, а и за битовите консуматори. Сред ограниченията влиза и към този момент обявеното финансово компенсиране на крайните консуматори на горива, като лимитът е до 50 л на месец. За точната сума обаче към момента се обмислят разнообразни разновидности.

Данък добавена стойност на парното за потребителите на топлофикация да бъде понижено от 20% на 9% от 1 юли, е друго от предложенията на Политическа партия. В помощ на бизнеса прагът за регистрация по Данък добавена стойност ще бъде повишен на 100 хиляди лева и по този начин ще стане един от най-високите в Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР