Падналият в четвъртък вечер сняг, макар и слаб, но придружен

...
Падналият в четвъртък вечер сняг, макар и слаб, но придружен
Коментари Харесай

Селища без ток, усложнена пътна обстановка и санкции за закъсняло чистене на сняг

Падналият в четвъртък вечер сняг, въпреки и слаб, само че съпроводен с ураганен вятър, докара до усложняване на пътната конюнктура у нас, затваряне на пътища и закъсали коли. Селища в Североизточна България са останали и без ток.

Пътната организация е глобила четири пътноподдържащи обединяване поради закъснение на почистването на снега от началото на годината до момента с общо към 102 000 лв.. Сред тях е и държавната компания „ Автомажистрали “ със глоба от към 30 000 лева поради Магистрала „ Тракия “. Това заяви Георги Терзийски, ръководител на Управителния съвет на организация „ Пътна инфраструктура “ (АПИ)на брифинг пред публицисти.

Общо 563 машиниса обработвали републиканската пътна мрежа тази нощ, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост, подсигуряват от АПИ.

Въпреки това ситуацията в страната остава усложнена в Севериозточна България, къдетно е разгласен жълт код за евентуално рисково време за снеговалежи и мощен вятър в областите Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Варна и Шумен.

Затворени пътища и ограничавания
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР