П овече от 36 години Марк Янц работи в болницата

...
П овече от 36 години Марк Янц работи в болницата
Коментари Харесай

Защо един французин избра Родопите пред родината си

П овече от 36 години Марк Янц работи в болничното заведение на френския град Саргюмин в Елзас. Стресът на работа го разболява и той претърпява няколко сърдечни интервенции. Тогава взема решение да понижи оборотите и потегля на вълнуващо странствуване из Европа, което в последна сметка го води в сърцето на Родопите, описват в предаването " ".

Сега Марк е горделив гражданин на село Могилица и като че ли е не запомнил за предходния си живот във Франция.

Защо той избира да стартира още веднъж тъкмо тук?

"Дойдох инцидентно, почувствах се добре на това място. И в този момент нямам никакво желание да се връщам назад във Франция. Чувствам се благополучен тук ", споделя той.

"2007 година взех решение да мина да мина с колело маршрута Сантяго де Компостела и по пътя се насочих към Букурещ по покана на мои другари. След това подкарах колелото към Русе, с цел да го прегледам и взех, че останах за цялостен месец. А след това някак се озовах в село Нова Черна. И притежателят на хотела там ми сподели, че е безусловно наложително да посетя и Родопите ", споделя Марк за това по какъв начин е попаднал в България.

" Хората тук са доста небогати на пари, само че са богати в сърцето си.

И ето по какъв начин се взех решение да се върна във Франция, да си продам жилището и да заживея тук вечно... Не ми беше мъчно да напусна моя град, тъй като не се усещах добре там. Обадих се на двете ми деца и им споделих, че отивам да пребивавам в България, а те ми отвърнаха единствено "заминавай ". Хванах самолета и ето ме тук ", споделя Марк.

Преди да се реши на тази стъпка, той работи 36 години в болница.

Но при започване на 2007 година се разболява съществено и претърпява няколко интервенции:

"Трябваше да спра да работя, което беше доста мъчно за мен. Обичах работата си. Но взех решение да се пенсионирам, тъй като не можех повече да се подлагам на този стрес. Предпочитам настоящия си живот. Толкова е по-простичко всичко тук ".

Той споделя и по какъв начин са го приели хората в селото:

"В началото си мислеха, че съм екскурзиант. А след това ме гледаха необичайно, когато схванаха, че ще остана. После си споделих - в случай че искаш да се схванеш с тези хора, ще би трябвало да започнеш да им помагаш по някакъв метод. Сега работя в гората, работя в къщите им и те в действителност ме одобриха. Какво повече мога да желая... Сега оказвам помощ с каквото мога, от време на време съм на полето, различен път вземам участие в дърводобива, самият аз имам градинка, за която се грижа ", споделя Марк.

"Щом съм решил да напусна Франция вечно, значи в този момент съм българин. Единственият ми проблем е езикът. Българският език в действителност ми е доста сложен. Но ще го науча, каквото и да ми коства ".

Повече за историята му вижте във видеото.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара ВдъхновенитеОбратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКакво са разкрили геолозитеНово изследване потвърждава изгодите от първото хранене за деняНедоволни поданици на Драгоман излизат на проява против забавеното създаване на мост на автомагистрала „ Европа ”Звездите са известни със своите странности, само че да опаковаш Lamborghini Urus във вълна извън и вътре… това си е чиста проба нелепост.Според здравния министър имунизирането е най-сигурният метод да отпаднат меркитеПроверките на границата се правят бавноНа парламентарните избори на 11 юли за пръв път във всички секции с над 300 гласоподаватели ще се гласоподава напълно машинноКоронавирусът по-често визира хора, страдащи от диабет, затлъстяване, хронични сърдечни заболявания, пушачитеИ след цялостна имунизация някои хора по този начин и не построяват имунитет против Ковид-19. Какви са аргументите? И кои са най-уязвимите групи?Може би си мислите, че познавате гръцките острови, откакто сте пътували до Санторини и Миконос? Помислете отновоПравославната черква е открила на този ден особено свещенодействие в памет на умрелите християниОставащите дни на актуалната платформа към този момент са определениМаксималните температури ще бъдат сред 22° и 27° Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР