П остигането на устойчиво развитие е невъзможно без ефективна борба

...
П остигането на устойчиво развитие е невъзможно без ефективна борба
Коментари Харесай

Радев: Устойчивото развитие е невъзможно без резултати в борбата с корупцията

П остигането на стабилно развиване е невероятно без ефикасна битка с корупцията, която да води до резултати. България ще задълбочи партньорството си с Европейската организация по обществено право в региона на върховенството на правото, правораздаването и укрепването на институциите.

Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден на „ Дондуков “ 2 с ръководителя на Европейската организация по обществено право Спиридон Флогаитис.

В срещата участваха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, както и ръководителят на Националната работа по прозрачността на Република Гърция Ангелос Бинис, оповестиха от прессекретариата на президента.

"България има упоритостта да промени нежеланите си позиции в интернационалните ранглисти по корупция и ще ускори обмена на информация, както с държавите-членки на Европейски Съюз, по този начин и с други сътрудници за повишение на успеваемостта в битката с прането на пари, нерегламентирания експорт на капитали, недекларираните добити парцели в чужбина и други форми на нелегално облагодетелстване ", акцентира още президентът Радев.

Представителите на Европейската организация по обществено право подчертаха, че организацията има над 300 плана в целия свят по подсилване на потенциала на държавните институции, системата на правораздаването и битката с корупцията и са подготвени да споделят своята експертиза със страната ни.

Борбата с корупцията, незаконната миграция и трафикът на хора имат трансграничен темперамент и изискват доста тясно съдействие сред институциите и службите за сигурност на обособените страни, подчертаха още участниците в срещата.

Те означиха, че се следи ефикасна организация на незаконната миграция и трафика на хора към Европа, в това число обезпечаването им с превоз и логистика, и това изисква усилване освен на граничния надзор, а и строга организация и съгласуваност на правоохранителните органи.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар - Добър ден! Старшина Петров! Знаете ли за какво Ви стопирах? - Защо, Вие към този момент забравихте ли? Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВ момента на възпламеняването е имало двама душиПриложението насочва вниманието си към забавлениятаЧака се с часовеПри разразилата се през вчерашния ден стихия в столицата умря 25-годишен младежВ него се плануват приходи от здравноосигурителни доходи от 134 500 000 лева.ДНК анализът, който ще разкрие детайлности по случая, към момента не е приключилЛесни триковеТова се случва откакто област Бургас навлезе в алената зона на заболелиХиляди афганистанци стигат до Турция незаконно - по сложни направления и с огромен риск. Съпровождат ги каналджии, които са основали точно проведен трафик на хораАко не можем да достигнем мечтаното равнище на имунизация, остава всеки от нас да пази личното си здраве, акцентира тойДвуместният Rocks-e разчита на батерия с потенциал 5,5 kWh и 75 км пробег, предопределен за младежи на 15 години.Обявено е изключително положениеЕто кой би трябвало да почерпиИма условия за градушкиКомпаниите заделят милиарди долари за киберзащитиЖената е откарана в болница със съществени контузииОт мрежата Съветите на майка Тереза за един
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР