Овладян е пожарът в землището на старозагорското село Полски градец.

...
Овладян е пожарът в землището на старозагорското село Полски градец.
Коментари Харесай

Пожарът в Старозагорско е овладян, засегнати са около 800 декара гори и сухи треви

Овладян е пожарът в землището на старозагорското село Полски градец.

Това е резултат от взаимните старания на огнеборците и доброволците, работата на тежката техника от " Мини Марица-изток ", направила просеки и включването в гасенето на хеликоптер от Военновъздушни сили, разгласи пред публицисти комисар Стоян Колев, шеф на Регионалната дирекция „ Гражданска отбрана  и противопожарна защита “, който тази заран е направил обход на терена.

Язовир „ Розов бунар “, който се намира наоколо, е бил в помощ на водачите при зареждането на машините с вода.  Тази заран избавителните екипите са заменени с нови, които вземат участие в потушаването на пожара.

Под сериозна опасност през вчерашния ден са били военно отделение и селата Светлина и Полски градец. Пътят сред тях е затворен.  По първични данни наранени от огнената буря са към 800 декара гори, иглолистни и широколистни, и сухи треви, посочи регионалният шеф Иван Чолаков. 

Вчера той разгласи отчасти бедствено състояние за землището на селото, където избухна пожара. Отмяната му ще бъде оповестена след окончателното потушаване на пожара.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР