ови професии се появяват почти всеки ден, а старите губят

...
ови професии се появяват почти всеки ден, а старите губят
Коментари Харесай

Професиите, които ще изчезнат до 2030

ови специалности се появяват съвсем всеки ден, а старите губят своята новост или се трансформират в нещо напълно ново.

Със сигурност всеки от нас се е представял за огромен началник и е правил амбициозни проекти за в бъдеще, само че, за жалост, до 2030 година огромен % специалности ще изчезнат.

И може би в този момент учиш за тези специалности или просто мислиш да аплайваш.

В тази публикация Vbox7 споделя за специалностите, които до 2030г. ще изчезнат.

Копирайтър, редактор на списания, публицист, коректор

Тези функционалности ще се извършват от компютърни стратегии. Например Bloomberg е заменил някои от своите новинарски екипи с стратегия, която написа стокови вести по-бързо от човешките публицисти.

А списание Forbes към този момент употребява услугите на роботизирани публицисти, с цел да основава и ревизира годишни доклади, а в мрежата Big Ten роботите бързо пишат и разгласяват последните спортни вести.

Журналистиката на създателите, близка до фантастиката или киното, ще може да устои на изкуствения разсъдък. Същото е и с коректорите.

Вече елементарният Word умее да ревизира текстовете за просветеност и стратегиите за търсене търсят фотоси не по-лоши от редактора на компилация.

Туристически сътрудник, управител на заеми, касиер в банка

Почти всички банкови транзакции могат да се правят онлайн, а пари могат да се получават от банкомат. Дори през днешния ден банковите чиновници са нужни единствено за обслужване на хора, които не са съумели да се приспособяват към новите технологии. Същото е и с туристическите сътрудници.

Можете да си купите билет, да резервирате хотелска стая сами. С течение на времето туристическите сътрудници ще обслужват единствено елитни клиенти, при които самостоятелният метод е от особена стойност.

Още през днешния ден можете да кандидатствате за заем онлайн и в бъдеще незабавно ще получите банково решение, до момента в който компютърът ще ревизира компютъра против бази данни за надеждността на клиента.

Лекари, фармацевти

Можете ли да си визиите бъдеще без лекари? Ако не, значи е време да свикнете с такава мисъл. Медицината се развива бързо и последователно роботизацията на тази специалност набира скорост.

През последните 5 години роботите са направили хиляди най-сложни интервенции, които не могат да бъдат поверени на живи хора. Машините са по-точни и по-бързи от хората.

Водещи клиники практикуват „ отдалечени “ интервенции, при които хирургът управлява дейностите на робота, намирайки се в различен ъгъл на земното кълбо. В близко бъдеще всевъзможни интервенции ще се правят от роботи. Те също по този начин ще организират визити на пациенти, ще ги диагностицират, ще вършат имунизации и ще водят медицински записи.

Фармацевти и фармацевти също няма да са нужни. Вече през днешния ден можете да си купите лекарство в интернет или в аптека, без да се консултирате с фармацевт. След 2020 година търсенето на тези експерти ще бъде доста ниско. Те са нужни единствено за обезпечаване на хора с медикаменти при незабавни случаи или за подкрепяне на хора, които не могат да се грижат за себе си.

Адвокати, нотариуси, сътрудници за недвижими парцели, преводачи

Списъкът на застрашените специалности е юрист и нотариус, защото юридически препоръки могат да бъдат получени в Интернет. Един човек може да поучава онлайн клиенти от всяка точка на света, защо са нужни стотици нотариални бюра? И можете да ревизирате документи в бази данни.

Броят на преводачите ще бъде понижен - ще останат единствено висококвалифицирани експерти, занимаващи се със комплицирани или литературни преводи. Няма да има място за гледачи на музеи и водачи - те ще бъдат сменени от приложения, които ви разрешават да се ориентирате в региона и да разберете цялата нужна информация за обекта. Oхранителите ще бъдат сменени от електронни пропускателни системи.

Колкото и да е необичайно, систематичните админи са измежду ненужните специалности в бъдеще. Изкуственият разсъдък ще може бързо и невидимо за потребителя да отстрани систематичните отводи. Системните админи, с които сме привикнали, ще бъдат сменени от стратегии и експерти по тяхната настройка.

Работата на сътрудниците за недвижими парцели в близко бъдеще също ще стартира да се прави от роботи. Освен това сътрудникът ще бъде елементарна стратегия, конфигурирана на вашия смарт телефон.

И след 10-15 години даже наличието на човешки сътрудник към този момент няма да бъде наложително при оглед на недвижими парцели. Програмата ще отговори независимо на вашите въпроси и, в случай че е належащо, даже ще отвори заключената врата на тестваната стая.

Просто би трябвало да инсталирате брава върху нея, която се отваря автоматизирано при приемане на сигнал през интернет.

Още забавни видеа вижте в канала на Vbox7
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР