Овесените ядки са неизменна част от менюто на голяма част

...
Овесените ядки са неизменна част от менюто на голяма част
Коментари Харесай

Защо не трябва да ядем овесени ядки всеки ден

Овесените ядки са неизменима част от менюто на огромна част от хората. Някои диетолози предлагат потреблението им да е даже по три пъти дневно. Но съгласно други това може да е рисково. Каква в действителност е истината за овесените ядки?
Ползи от потреблението на овесени ядки
Овесът безспорно е най-богатият източник на фибри, нужни за естественото храносмилане. Диетичните фибри оказват помощ за пречистването, защото свързват токсините и канцерогените и ги извеждат от тялото.
Фибрите имат позитивен резултат върху работата на червата, върху растежа на потребната микрофлора, която е нужна за подсилване на имунитета. Те оказват помощ за намаление на равнищата на холестерола и кръвната захар, усъвършенстват усвояването на храната и улесняват работата на панкреаса, жлъчния мехур и черния дроб.
 Бисквити с овесени ядки Бисквити с овесени ядки
Бисквитите с овесени ядки са вкусни, потребни и доста обичани на дребни и огромни. Ето една от най-успешните предписания за бисквити с овесени...
При болести на стомашно-чревния тракт в съвсем всички случаи се предписва диета с включване на овесени ядки. Овесените ядки покриват лигавицата с предпазен филм, предотвратяват уврежданията и подкрепят възобновяване. При съществуването на нараснала киселинност, овесените ядки са в положение да възстановяват обстановката.

Освен това те съдържат дълъг лист с потребни витамини и минерали - калий, манган, витамини А, В, Е, аминокиселини, мудни въглехидрати и други
Списъкът с плюсове им е впечатляващ. Но не бързайте да изпадате във екстаз.
Недостатъци на овесените ядки
 Каква заплаха крият овесените ядки Каква заплаха крият овесените ядки
Универсалната рекомендация за изгодите от овесените ядки за закуска губи своята новост. Диетологът Даря Русакова показа за „ Риду...
1. Съдържат фитинова киселина
Овесените ядки са източник на фитинова киселина, която има способността да извлича калция от костната тъкан. Въпреки обстоятелството, че в тях също се съдържа калций, киселината пречи на организма да я усвои. Фитинът може да бъде изключително нездравословен за деца, чиито кости към момента не са изцяло завършени, както и за хората в преклонна възраст.
2. Съдържат глутеноподобен протеин
За някои хора глутенът е мощно противопоказен, защото може да аргументи обриви, уязвимост, диария и други признаци на хранителни алергии. В тежки случаи се развива заболяване като цьолиакия. - нарушено храносмилане, породено от увреждане на вилините на тънките вътрешности от авенина в глутена. Ако не сте сигурни, че нямате нетърпимост към глутена, по-добре пропуснете овесените ядки.
Съветът на експертите е да консумирате овесени ядки не повече от един път на 2-3 дни, като ги редувате с други зърнени храни и артикули. Най-полезни са пълнозърнестите овесени ядки. Избягвайте тези, които съдържат захар, късчета плодове и други добавки.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР