Oвесените ядки представляват обелено, пресовано и задушено овесено зърно. Те

...
Oвесените ядки представляват обелено, пресовано и задушено овесено зърно. Те
Коментари Харесай

Кога овесените ядки са най-полезни? 

Oвесените ядки съставляват обелено, пресовано и задушено овесено зърно. Те се смятат за здравословна закуска. Но за хората с диабет е значимо да знаят по какъв начин тази храна въздейства на равнищата на кръвната захар. " Ако закуската от нея се подготвя посредством варене и добавка на вода, тя има невисок гликемичен показател и няма да провокира нездравословен скок на инсулина. При варените с мляко ядки гликемичният показател е два пъти по-висок. Този миг е значимо да се вземе поради за тези, които наблюдават равнищата на кръвната си захар “, споделя съветският доктор доктор Анастасия Костомаха.

Овесени ядки – по кое време са потребни и по кое време нездравословни " Овесената каша постоянно се бърка с ядките от овес, които се употребяват без варене. И двата продукта са под една или друга форма овесени ядки, които в началото имат твърда обвивка.

Здравословните груби фибри понижават апетита и отстраняват непотребната захар, холестерол и отрови. Овесената каша е извънредно потребна за здравето на сърцето и кръвоносните съдове, както и за профилактика на диабет вид II “, споделя още лекарят и фитотерпевт доктор Анастасия Костомаха.

Тя добавя, че тази вариация на продукта, която се подготвя посредством варене, съдържа доста витамини от група B. Например B1 оказва помощ за усвояването на храната и нейното преобразяване в сила, B2 взе участие в кръвообразуването, усъвършенства усвояването на желязото и витамин B6 от храната. По-добре е да ядете овесена каша заран и да я комбинирате с протеинови ястия, да вземем за пример омлет или чийзкейк, съгласно специалиста, пише actualno.com.

" За да бъде кашата допустимо най-здравословна, би трябвало да изберете люспи, които се варят 10-15 минути. Инстантните каши се подготвят от тънко смлени зърна, които съдържат по-малко скъпи субстанции. Можете да готвите кашата с вода или на половина с мляко, в случай че нямате нетърпимост към лактоза. Добавянето на пресни горски плодове, ядки или ленено семе ще направи закуската ви още по-здравословна. По-добре слагайте по-малко захар или я заместете с мед “, означи специалистът.  " По-голямата част от витамините от група В се намират в люспата, а не в зърното, заради което пълнозърнестият овес е по-здравословен от люспите. От овесената закуска можете да получите добра доза манган, мед, фосфор, цинк, фолиева киселина, протеини и незаменими аминокиселини “, акцентира доктор Костомаха.

Тя отбелязва, че актуалните технологии за преправка на овес разрешават да се получи артикул с по-висок % непокътнати хранителни субстанции от преди. Това се дължи на двойна краткосрочна обработка на суровините при високи температури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР