Овчарската салата e №5 в класацията на най-добрите салати в

...
Овчарската салата e №5 в класацията на най-добрите салати в
Коментари Харесай

3 бг салати в Топ 10 на света: Виж

Овчарската салата e №5 в класацията на най-хубавите салати в света, съгласно. Тя е елементарен вид на известната Шопска салата. По създание това е шопска салата (краставици, домати, лук, чушки и сирене) с добавени гъби, яйца и шунка. Обикновено салатата се залива с растително масло, оставя се да почине за няколко минути и по-късно е подготвена за консумация.

Тя е изключително известна през лятото заради освежаващите си усети и потреблението на сезонни зеленчуци.

Под №9 е друга българска салата Шопската.

Шопската салата е обичайната студена салата, която е и едно от националните ястия на България. Често сервирана през лятото, когато може да се откри в множеството български заведения за хранене, салатата се състои от нарязани домати, краставици, лук, печени или сурови чушки и българско сирене.

Първоначално тя е основана през 50-те години на предишния век, когато най-хубавите български готвачи са помолени да основат ястия, които да привлекат туристи в страната. Зеленчуците нормално се посоляват, заливат се със слънчогледово олио и от горната страна се поръсват с настъргано българско сирене.

Веднага след нея под №10 е Снежанка

Наречена по този начин поради преобладаващо белия си цвят Снежанка е освежаваща салата, приготвена от съставки като краставици, чесън, копър, олио, сол и българското главно ядене - кисело мляко, което в тази ситуация се прецежда, с цел да стане по-гъсто.

Понякога към салатата се прибавят орехи, печени чушки и нарязан магданоз като гарнитура, съгласно персоналните желания. Снежанка се сервира постоянно студена, като предястие, мезе, гарнитура или като дип за самун пита. Когато се сервира като част от мезе, тя обичайно се съпровожда от алкохолни питиета.

Другите в класацията виж по-долу:



създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР