Овакантеният директорски пост на Националния исторически музей (НИМ) ще бъде

...
Овакантеният директорски пост на Националния исторически музей (НИМ) ще бъде
Коментари Харесай

НИМ ще има отново временен шеф

Овакантеният управителен пост на Националния исторически музей (НИМ) ще бъде решен с краткотрайно предложение. Арехологът Бони Петрунова ще бъде назначена за изпълняваща длъжността, научи " Сега " от почитан източник от Министерството на културата. Този петък дългогодишният началник на музея - Божидар Димитров, ще бъда изпратен с почести и грамота на специфична гала, описаха още оттова.

Конкурсът за нов шеф на НИМ е на " трупчета " от години. През пролетта служебния кабинет " Герджиков " разгласи процедура, в която се включи Божидар Димитров и проф. Вера Бонева от УНИБИТ. Изненадващо обаче Димитров разгласи, че се отдръпва в пенсия, а в края на септември проф. Бонева беше дисквалифицирана поради незадоволителна подготовка.

" Не се оставяй да бъдеш като някой боксьор или футболист, дупка на терена, до момента в който станеш за смях ", сподели 72-годишният Божидар Димитров във вторник в ефира на телевизия " България он еър ".

Бони Петрунова беше заместител на някогашния министър на културата Вежди Рашидов и сътрудник на настоящия министър Боил Банов. В момента тя работи в Националния археологически институт с Музей към Българската академия на науките. Според наблюдаващи тя е покровител на дългогодишната политика на Димитров в археологията на " бутафорна " реституция.

Източници от Министерство на културата описаха, че назначението на Бони Петрунова е краткотрайно и няма да се задържи без конкурс повече от настоящия шеф. Божидар Димитров, който от 1 ноември е в пенсия, оглавяваше институцията без конкурс близо 10 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР