Отзвук на напрежението с мигрантите в София и в Европейския

...
Отзвук на напрежението с мигрантите в София и в Европейския
Коментари Харесай

След напрежението с бежанците в София: Отзвук в ЕП за нуждата от нова миграционна политика

Отзвук на напрежението с мигрантите в София и в Европейския парламент. Пактът за миграцията, който се разисква, обгръща пет основни области, които ще регламентират контрола в Европейски Съюз.

Евродепутатите Емил Радев от ГЕРБ-ЕНП и Илхан Кючюк от групата „ Обнови Европа “ разясниха от Страсбург тематиката в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

Радев сподели, че ще има по-голям скрийнинг на всички мигранти, които влизат в Европейски Съюз, дали те съставляват заплаха за Съюза и ще се смъкват биометрични им данни. Той добави, че за мигранти от страни като Мароко, Пакистан и Индия ще има нова гранична процедура – те ще бъдат арестувани още на границите на Европейски Съюз.

Радев добави, че има и нови механизми за преразпределяне на мигранти, тъй че да не се натоварват страните по външната европейска граница.

Кючюк уточни, че задачата е да се защитят границите на Съюза, да се знае каква е степента на пропускливост, къде остават данните и други. По негови думи Пактът за миграция цели да даде контролиран метод и успокоение на европейските жители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР