Отвориха гроба на трикратния олимпийски шампион щангистът Наим Сюлейманоглу в

...
Отвориха гроба на трикратния олимпийски шампион щангистът Наим Сюлейманоглу в
Коментари Харесай

Ексхумираха тялото на Наим Сюлейманоглу заради процедура за бащинство

Отвориха г тога на трикратния олимпийски първенец щангистът Наим Сюлейманоглу в Истанбул .  Тялото на умрелия през ноември предходната година състезател бе ексхумирано, с цел да бъдат взети ДНК проби за доказване на бащинство.

Секаи Мори, която живее в Япония и е първата от четирите дъщери на починалия щангист, заведе дело за доказване на бащинство. Това стана откакто близки на Наим Сюлейманоглу огласиха, че преди да почине, той е изискал Секаи да бъде открита и да получи полагащата й се част от наследството като негова щерка.

Сутринта полицейски кордон огради гроба на щангиста и не допускаше никого с изключение на хората, които имат позволение от турския съд. Н еотдавна две от дъщерите на Наим Сюлеманоглу -  Есин и Сезин, обявиха в изявление пред турска медия, че са мощно обезпокоени от ексхумацията, както и че няма да участват. Първородната от четирите дъщери на починалия щангист - Секаи Мори, която живее в Япония и заведе дело за доказване на бащинство дойде  в Истанбул за ексхумацията. На гр обището Едирнекапъ в Истанбул тя бе атакувана от медиите , чийто главен въпрос бе за какво е чакала чак до 27-мата си годишнина, с цел да изиска тест за бащинство. Адвокатът на Мори - Хюлия Аксакал, отговори на публицистите по този начин: " Ексхумацията е рутинна процедура при каузи за доказване на бащинство , в случай че бащата е мъртъв. Не е нужно да вършим изказвания по тези въпроси. Няма да го създадем ".

Б лизки на Наим Сюлейманоглу посредством турското посолство в Токио откриха Секаи Мори в Япония . Това стана, откакто те огласиха, че преди да почине, Сюлейманоглу е изискал да намерят Секаи и тя да получи полагащата й се част от наследството като негова щерка.

Майката на Секаи е японска журналистка. Двамата с Наим се срещат по време на Олимпиадата в Сеул през 1988 година След това японката отива да живее с Наим в Анкара, само че след раждането на Секаи майката и дъщерята се връщат в Япония. Според някои изказвания бащата и дъщерята  не са се виждали по-късно, а съгласно други - в даден интервал те общували, само че след това връзката им прекъснала.-->

В едно изявление преди десетина години Сюлейманоглу бе споделил, че има четири дъщери - две от една майка, а другите две от разнообразни.

Според юриста Азиз Демир, който е осведомен с процеса, наследството на Наим Сюлейманоглу възлиза на 100 млн. $. Това излиза наяве от осъществен списък на имуществото му, включващо офис в Анкара, жилища в Анталия и Истанбул, земя в Маниса. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР