Отвори врати Световният конгрес на мобилните устройства в Барселона. На

...
Отвори врати Световният конгрес на мобилните устройства в Барселона. На
Коментари Харесай

Световен конгрес на мобилните устройства показва смартфоните на бъдещето

Отвори порти Световният конгрес на мобилните устройства в Барселона. На годишното събитие този път има към 2 400 участници, чакат се 107 000 гости. Редовната годишна среща на сектора в този момент има геопополитически подтекст поради навлизането на революционната технологията 5G сфера на съревнование сред Съединени американски щати и Китай. Двете страни имат най-големи делегации и изложбени площи.

Четиридневният конгрес е под знака на 5G технологията, която разрешава над 10 пъти по-висока скорост при трансфер на данни. Браншът към този момент заприказва за гражданска война, сравнима с откриването на електричеството и интернет.

Високоскоростните мрежи са част от бъдещето на европейските промишлености, акцентира отрасловият еврокомисар Мария Габриел.

Шефът на оператора Водафон Ник Рийд прикани Съединени американски щати да дават информация, която да разреши на Европа да излезе с обща позиция за рисковете от шпионаж при Хуауей. Според Ник Рийд намаляването броя на доставчиците на мрежово съоръжение ще навреди на промишлеността и растежа.
Андрю Паркър - търговски шеф на план GSMA: Тази година конгресът ще бъде по-голям отвсякога и главната тематика е интелигентната съгласуваност. Става дума за развиването на 5G, изкуствен интелект, огромни бази-данни и Интернет на нещата.
В Барселона Хуауей показа първия си сгъваем 5G смарт телефон с 8 гигабайта РАМ и 512 гигабайта вътрешна памет. Устройството е с цена 2 300 евро и в разпрострат тип има диагонал на екрана 8 инча.

Юнжокорейската конкуренция преди пет дни сподели своя вид с 12 гигабайта РАМ и 7,3 инча диагонал в разпрострат тип.

Друг производител от Южна Корея показва устройство 5G с два екрана, настоящи без значение един от различен и модел с отключване без допиране.

Японски колос в сектора залага на екрани 4К в съответствие 21 към 9 - същото като при снимането на суперпродукциите в киното.

Традиционно огромният отсъстващ в Барселона е Американската ябълка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР