Отвличане на вниманието на шофьорите е основната причина за последните

...
Отвличане на вниманието на шофьорите е основната причина за последните
Коментари Харесай

Основна причина за катастрофите по морето е отвличане на вниманието на шофьорите

Отвличане на вниманието на водачите е главната причина за последните тежки произшествия по морските ни курорти. В пика на лятото полицията подхваща ограничения като усилва контрола по рисковите сектори.

Най-натоварените трасета са правата Обзор - Бяла по пътя Бургас - Варна, правата Поморие - Ахелой - Слънчев бряг, както и пътят сред Созопол и Приморско.
Комисар Рачев: Карайте с нараснало внимание от Бургас към Обзор и Царево Полицията е засилила и инспекциите в този регион
Именно на пътя за Приморско за два дни станаха две верижни произшествия с над 10 потърпевши, от които 4 бяха деца. По данни на Пътната организация през август предишното лято по правата са минали 15 200 автомобила – едно от местата с най-тежък трафик в страната.

От полицията обясниха, че засиленото наличие не е за да се заловен извършители на пътя, а да се обезпечи непрекъснатият надзор и съблюдаване на ограничавания.
БЧК стартира акция в поддръжка на деца, потърпевши при произшествия От през днешния ден до 31 октомври всеки може да подари 1 лев за лекуването на дете със есемес на къс номер 1255
Според органите на реда, последните произшествия са не толкоз поради висока скорост, колкото поради намалено внимание на пътя. Затова поучават водачите, които потеглят на дълъг път, да дефинират авансово почивките по маршрута и да съблюдават по-голяма отдалеченост.

Петък и неделя остават най-натоварените дни, прецизират от полицията. През идващия уикенд се плануват спомагателни ограничения, с цел да няма нови произшествия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР