Отваряме тефтера и гледаме - Рецепта за сладки меченца -

...
Отваряме тефтера и гледаме - Рецепта за сладки меченца -
Коментари Харесай

Сладките меченца и прасенца от тефтера на баба

Отваряме бележника и гледаме - Рецепта за сладки меченца - по какъв начин да не ги изядеш?

Необходими Продукти

● брашно - 450 - 500 г
● яйца - 2 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● мед - 2 с.л.
● ванилия - 1 бр.
● канела - 1 с.л.
● сода - 1/2 ч.л. сода, загасена с оцет
● мармалад - или конфитюр

Начин на подготвяне

Тези сладки се назовават от нашите баби меченца, само че все по-често децата през днешния ден ги оприличават и на прасенца, тъй че всеки може да ги схване както реши.

Първоначално разрушаваме добре яйцата със захарта до момента в който не станат на равен бухнал крем, след което прибавяме към него 1/3 от брашното и продължаваме да разбъркваме с миксера.

Постепенно прибавяме олиото, канелата, ванилията, меда, содата и останалото брашно, като него не слагаме всичкото, а най-после размесваме върху набрашнен плот и прибавяме колкото ни е належащо, тъй че да получим безпрепятствено, съвсем нелепнещо тесто. Покривате го с забрадка и оставяте да почине 15 минути.

Разделяте тестото на две топки и ги разточвате фино, колкото желаете да бъдат тънки и бисквитките ви. Изрязвате кръгчета с гърлото на чаша и половината слагате да се пекат в авансово загрята фурна на 160 градуса към 6-7 минути или до момента в който леко трансформират цвета си (не ги препичайте много). На останалите кръгчета изрязваме очи с по-широка сламка или капачка от паста за зъби.

Изрязаните късчета навлажнявате леко и притискате в профил за уши на мечетата, а от тестото, което остава към изрязаните бисквити, може да изрежете и нослета, които да залепите по същия метод.

Изпичате и втората партида сладки и ги слепвате с някакво гъсто сладко (аз употребявам сладко от вишни). Първия ден бисквитките са много хрупкави и твърди, само че в случай че ги оставите ден или два омекват.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР