Оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз без споразумение би

...
Оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз без споразумение би
Коментари Харесай

Твърд Брекзит ще заличи стотици хил. работни места в британската туристическа индустрия

Оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз без съглашение би унищожило към 700 000 работни места в туристическата промишленост, от които над 300 000 във Англия и към 400 000 в Европа, заяви в понеделник Световният съвет за пътешестване и туризъм (WTTC).

Оценката на WTTC се базира на прогнозите на Международния валутен фонд, съгласно които английската стопанска система ще се свие със 7,7% в границите на идващото десетилетие след вероятно овакантяване на Европейски Съюз без договорка.

Президентът и основен изпълнителен шеф на централата на WTTC в Лондон, Глория Гевара, съобщи, че отрицателното въздействието от неконтролиран Брекзит върху туризма ще бъде " трагично ".

През предходната седмица министърът на вътрешните работи на Англия Саджид Джавид съобщи, че свободното придвижване на жителите на Европейски Съюз ще бъде отстранено при положение на корав Брекзит. От друга страна, Европейски Съюз уточни, че ще разреши на английските жители безвизово пътешестване в съюза за престой до 90 дни в границите на 180 дни, откакто Обединеното кралство напусне блока, само че единствено при положение, че Англия реши да даде на жителите на Европейски Съюз реципрочни привилегии.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР