Оттеглянето на компании от Русия и санкциите парализират руската икономика

...
Оттеглянето на компании от Русия и санкциите парализират руската икономика
Коментари Харесай

Йейл: Западните санкции оказват огромно влияние върху руската икономика

Оттеглянето на компании от Русия и глобите сковават съветската стопанска система в кратковременен и дълготраен проект, сочи изследване на Училището по мениджмънт в Йейл, представено от Франс прес.

Отражението на западните наказания върху съветската стопанска система е доста по-голямо, в сравнение с демонстрират формалните данни, акцентират анализаторите, като акцентират, че допустимо " завъртане към Китай " не наподобява изключително реалистично.

Появилите се изказвания, че икономическите наказания, наложени от западните страни против Русия след нахлуването й в Украйна, са породили " война на икономическо безсилие ", която провокира провали на запад, като се има поради хипотетичната " резистентност " и даже " разцвет " на съветската стопанска система, просто не са правилни, твърдят специалистите от Училището по мениджмънт в Йейл, упреквайки съветския президент Владимир Путин, че популяризира " подбрани статистически данни ".

Според техния разбор икономическите наказания карат доста компании и страни да престанат да търгуват с Русия и страната изпитва усложнения с доставките на части и първични материали, или със снабдяването с някои съществени технологии. Картината е мрачна: " Въпреки илюзиите за самодостатъчност и подмяна на вноса, вътрешното съветско произвеждане изцяло е спряло и няма потенциала да размени изгубените компании, артикули и гении ", се споделя в изследването.

Компаниите, напуснали страната, съставляват към 40 % от нейния Брутният вътрешен продукт, което заличава съвсем всичките задгранични вложения от последните 30 години. За да се оправи с тези недостатъци, Путин прибягва до неустойчиви бюджетни и парични интервенции, а финансите на Кремъл са в доста по-отчаяно положение, в сравнение с признават съветските управляващи. Що се отнася до " завъртането към Китай ", за което приказва Путин, то може да се основава на " нереалистични оптимистични хипотези ".

" За Китай Русия съставлява вторичен търговски сътрудник и множеството китайски предприятия не могат да рискуват да нарушат американските наказания ", показват създателите на проучването. Те акцентират също по този начин, че китайските компании не разполагат с доста от технологиите, нужни за поддържането на съветските петролни и газови доставки.

Според Международния валутен фонд (МВФ) Русия се оправя по-добре от предстоящото тази година, с планувана криза от 6 на 100 през 2022 година, съгласно последните оценки, вместо оповестения през април спад от 8,5 на 100. Рецесията през 2023 година обаче се чака да бъде по-голяма (-3,5 на 100 вместо оповестените през април -2,3 на сто).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР