Оттеглянето на Габриел сложи край на двуседмичните мъчителни преговори между

...
Оттеглянето на Габриел сложи край на двуседмичните мъчителни преговори между
Коментари Харесай

Politico: Преговорите за правителство в България се провалиха

Оттеглянето на Габриел постави завършек на двуседмичните мъчителни договаряния сред нейната дясноцентристка партия ГЕРБ и реформаторския антикорупционен алианс " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) в границите на това, което трябваше да бъде контрактувана ротация на държавното управление.

на България Габриел съобщи, че да вземат участие в препоръчаното от нея държавно управление " и неналичието на единодушие по време на последвалите договаряния обезсмислят процедурата за избор на министър-председател и кабинет ", съгласно няколко известия в локалните медии.

 

" По този метод на процедура развиването на конституционната процедура не може да приключи сполучливо ", добави Габриел.

 

Николай Денков, който съставлява " Продължаваме промяната ", ръководеше държавното управление на България през първите девет месеца от плануваната ротация, а Габриел беше негов заместител и външен министър. По-рано този месец той подаде оставка, с което теоретично проправи пътя на Габриел да стане министър-председател за идващите девет месеца.

 

Сега всичко това се разпадна - и като втората по величина партия в Народното събрание, " Продължаваме промяната " на Денков е идната на опашката, която има късмет да сформира държавно управление.

Габриел, която преди този момент ръководеше ресорите " Цифрови технологии " и " Иновации " в Европейски Съюз през два мандата като еврокомисар, напусна поста в Европейски Съюз предходната година, откакто беше определен за кандидат-премиер от някогашния водач и началник на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

, преводът и заглавието са на ФрогНюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР