Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон, който от вчера е

...
Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон, който от вчера е
Коментари Харесай

Пучдемон не иска убежище в Белгия, постави условия, за да се върне в Испания

Отстраненият министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон , който от през вчерашния ден е в Брюксел, съобщи през днешния ден, че ще се върне в Испания, в случай че получи гаранции за обективен развой.

Колко дълго ще остана в Белгия зависи от събитията. Ако има гаранции за заслужено отношение, за индиферентност на испанската страна, в случай че имам гаранции за неутрален развой, ще се върна неотложно, уточни той на конференция в отговор на въпрос. Пучдемон означи, че е подхванал пътешестване до Брюксел, като столица на Европа и задачата на пътуването му не е била Белгия.
 пучдемон БГНЕС
Пучдемон опроверга слуховете, че ще изиска от Белгия политическо леговище . Като жител на Европейски Съюз имам правото на свободно пътешестване. Не съм търсил белгийски партии, този въпрос не касае Белгия. Дойдох тук, с цел да може гласът ни да бъде чут по-ясно, уточни той.

По неговите думи изказването му в Брюксел цели да открои " тежките дефекти на демокрацията в Испания " . Испанското правораздаване преследва концепциите, а не закононарушенията, разяснява той. Пучдемон съобщи, че е легален министър председател на Каталуния и ръководеното от него държавно управление към момента съставлява формалната власт в испанската провинция. По неговите думи това държавно управление ще продължи да работи.



Според него испанската прокуратура търси възмездие , а не правораздаване. Докато тази опасност съществува, няма да има условия за справедлив развой, разяснява Пучдемон. По неговите думи търсените политически гаранции може да бъдат получени посредством Европейски Съюз. Моля Европа да реагира, прикани той. Няма да се крием от правораздаването, няма да избягаме от отговорността си , добави Пучдемон.



Той заяви, че е научил за подготвяни насилствени дейности против него , както и че в последните дни защитата му е била понижена по решение на испанската полиция.

Ако ни осъдят на 30 години затвор, би било голяма неточност , която ще бъде платена скъпо от всички в Европа. Искам явен ангажимент, че испанското държавно управление ще признае резултатите от плануваните за декември избори, аз ще ги призная, добави каталунският политик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР