Отстраненият от власт каталунски премиер Карлес Пучдемон не бяга от

...
Отстраненият от власт каталунски премиер Карлес Пучдемон не бяга от
Коментари Харесай

Шефът на ЕП: Карлес Пучдемон не бяга от Северна Корея

Отстраненият от власт каталунски министър председател Карлес Пучдемон не бяга от Северна Корея, сподели ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 година ръководител на... към профила (на снимката), съобщи ТАСС.

Лидерът на законодателите на Европейския съюз насочи остри рецензии към лидера на сепаратистите. Италианският политик съобщи, че водачът на отцепниците не може да получи статут на политически преселник. "Господин Пучдемон не бяга от Корейската народнодемократична република, нито пък от Венецуела. Той сега се намира в Брюксел и се радва на всички права и свободи, както всеки един жител на 28-те. Пучдемон наруши Конституцията на демократична Испания главния закон на североизточната провинция Каталуния ", безапелационен бе Таяни. Шефът на Екологичен потенциал съобщи, че нито една от институциите на 28-те няма да се занимава със ориста на Пучдемон. " Това е вътрешна работа на Испания ", разясни той.

В петък в каталунския парламент одобриха декларация за самостоятелност. Мадрид в отговор наложи директно ръководене в региона и заведе дело против Пучдемон и негови съратници. Бившият министър председател на Каталуния през днешния ден написа в Twitter, че се счита за президент в заточение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР