Отстраненият от поста изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов е

...
Отстраненият от поста изпълнителен директор на Булгаргаз Николай Павлов е
Коментари Харесай

Уволненият шеф на Булгаргаз Николай Павлов е с COVID-19

Отстраненият от поста изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов е с ковид.

С този мотив той е отказал коментар на уволнението си, заяви Нова телевизия.

В края на последния работен ден от седмицата директорският ръб бе заменен незабавно, а новото управление, незабавно вписано в Търговския указател.

Според министъра на енергетиката Александър Николов рокадите идват на база на резултата от инспекцията на БЕХ в сдружението. " Решението за промяна от страна на БЕХ е подбудено от това какво е направено обратно във времето и до каква степен този публичен интерес е спазен. И мисля, че това ясно се вижда от резултатите по сметките за топлоенергия на жителите в настоящия формат ", безапелационен беше министърът.

Малко по-късно през днешния ден тематиката разяснява и министър председателят Кирил Петков.

Според него, в случай че " Булгаргаз " си е вършел работата, нямаше да се стигне до високите цени на синьото гориво.

" Не може да се разсънваме на 1 януари с по-високи цени на газа и да се вижда, че сме изпускали благоприятни условия тази цена да е по-ниска. ", добави Петков.

" Щом те са решили по този начин, значи това е вярното ", разяснява внимателно вицепремиерката на стопанската система Корнелия Нинова.

Според предшественика на Николов на министерския пост Теменужка Петкова уволненията на членовете на управлението на " Булгаргаз " са противозаконни, тъй като изискванията за прекратяването на мандата предварително е разказано в закона и не е спазено.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък непосредствено заключи: " Бият се две банди хасковски кой да поеме контрола ", като засяга кръга към новото държавно управление и другия - към президента. Борисов акцентира на обстоятелството, че действително кабинетът на Кирил Петков е изчегъртал служебния министър на енергетиката на президента - Николай Павлов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР