Отстраненият от длъжността председател на Женералитата в Барселона Карлес Пучдемон

...
Отстраненият от длъжността председател на Женералитата в Барселона Карлес Пучдемон
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон ще води предизборната си кампания от Брюксел

Отстраненият от длъжността ръководител на Женералитата в Барселона Карлес Пучдемон ще води предизборната си акция за парламентарния избор в Каталуния през декември от Брюксел, предава радио Voice of America, представени от организация Фокус.

Пред белгийските медии Пучдемон разкри, че към този момент работи върху листата с претендентите, които ще се явят на изборите от 21 декември за районен парламент на Каталуния. Партията на Пучдемон и Каталунската републиканска левица на някогашния вицепремиер Ориол Жункерас не съумяха да се спогодят за обща кандидатска листа за изборите.

Така Демократическата партия на Каталуния ще показа своята листа под името „ Заедно за Каталуния”. В нея ще влязат също някои самостоятелни лица, които нямат опит в политиката.

Пучдемон дойде в Брюксел, откакто централното държавно управление в Мадрид разпусна Народното събрание в Барселона, суспендира самостоятелните пълномощия на Каталуния и насрочи избори парламентарни избори. Той би трябвало да се яви пред белгийския съд на 17 ноември, когато ще бъде взето решение за това дали ще бъде екстрадиран в Испания или ще му бъде разрешено да остане в Белгия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР