Отстраненият кмет на Младост Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова,

...
Отстраненият кмет на Младост Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова,
Коментари Харесай

Иванчева излиза от килията, ще посреща 2019 г. у дома

Отстраненият кмет на „ Младост ” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова, както и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров се чака да излязат от килиите през днешния ден. Те ще останат под домакински арест най-малко до края на Коледните празници, окончателното решение за смяната на мярката им АСНС ще вземе след 26 декември. 
 Спецпрокуратурата: Да стоиш 8 месеца в ареста е рационален период, Иванчева да не излиза от килията  Съдът пусна под домакински арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Втората инстанция може да се произнесе и след Нова година, а идващото съвещание по делото за рушвет е планувано за 7 януари. 

В сряда спецсъдът пусна тримата - арестувани на 17 април с белязани 70 000 евро, под домакински арест с изискването той да влезе в действие три дни по-късно. В четвъртък прокуратурата стачкува решението. 

В определението си арбитър Иво Хинов от профилирания съд разпореди домашният арест на двете дами да се управлява с електронни гривни с проследяващи устройства. От правосъдното министерство обаче оповестиха, че сходен надзор към момента е неосъществим - министерството разполага с 200 гривни от началото на декември, само че системата за електронен мониторинг не е напълно внедрена. 

На страницата на Иванчева във фейсбук нощес се появи известие, че тя и Петрова няма да бъдат освободени от ареста. 

В текста бранителите на двете подсъдими настояват, че " сред инсценировката в ресторанта, в който защитата на зам. основния прокурор Иван Гешев сякаш снимала най-известния в България кмет-престъпник Чоков и неработещите, както се оказа, гривни за следене на арестанти, има явна връзка! 

Двете са замислени дружно от поръчителя на инквизицията против Иванчева и Петрова за за следващ трети път двете да останат в ареста, макар третото следващо решение на Специализирания съд те да бъдат под домакински арест.
Чоков трябваше да породи публично неодобрение против неспазването на домашния арест по принцип, което да оправдае наложително вкарване в определението на арбитър Иво Хинов на, както се оказа през днешния ден несъществуващите гривни в правосъдното решение за Десислава и Биляна. Гражданите в отбрана на кметовете на Младост бяхме сигурни, че този, който желае двете да останат в ареста - поръчителят на осъщественото против тях закононарушение по набедяването им в искане и взимане на рушвет, още веднъж ще измисли причина и ще откри метод да ги остави там, пишат още бранителите на Иванчева и Петрова. 

Докато не ги забележим у дома, не имаме вяра, настояват още жителите, които упорстват за освобождението им от ареста. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР