Отстранените уж от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев полицейски

...
Отстранените уж от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев полицейски
Коментари Харесай

Само в Breaking.bg: Отстранените уж полицейски шефове в София бойкотират министъра и шефа на СДВР и отказват да напуснат постовете си

Отстранените сякаш от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев полицейски началници на 7 от 9-те РПУ-та в София намерено бойкотират МВР-шефа и директния си шеф шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов, научи Breaking.bg. На 24 октомври 2022 година Демерджиев разгласи резултатите от инспекцията за полицейския чадър над наркотрафиканта Георги Семерджиев, прегазил на 6 юли дрогиран две почтени дами до хотел „ Хемус “.

Заради неупражнен надзор над подчинените си с постовете си се разделиха, по думите на Демерджиев, началниците на 7 РПУ-та в столицата. Не бяха препоръчани за промяна единствено шефовете на 1 и 9-то РПУ.

Тогава Демерджиев посочи, че е предложил на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов да излъчи екип, на който може да разчита и който да обезпечи подобен метод на ръководство на полицейските ръководства, че отсега нататък да не ставаме очевидци на истории като тази със Семерджиев.

Вътрешният министър обяви и съответните промени:

Второ РПУ – на мястото на комисар Венелин Станков ще бъде назначен контрольор Иван Дойчев, шпионин трета степен, Втори бранш към отдел „ Противодействие на престъпната престъпност при Столична дирекция на вътрешните работи.

Трето РПУ – на мястото на комисар Александър Александров ще бъде преназначен основен контрольор Ивайло Величков, шеф Втори бранш в отдел „ Икономическа полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи.

Четвърто Столична дирекция на вътрешните работи – на мястото на комисар Румен Костадинов ще бъде преназначен основен контрольор Кристиян Тонев, шеф на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в Първо РПУ.

Пето РПУ – на мястото на комисар Мариета Иванова ще бъде преназначен основен контрольор Пламен Максимов, шеф на Пети бранш в отдел „ Противодействие на престъпната престъпност “ при Столична дирекция на вътрешните работи.

Шесто РПУ – на мястото на комисар Делян Гешев ще бъде преназначен комисар Пламен Колев, зам,-началник на отдел „ Охранителна полиция “ при Столична дирекция на вътрешните работи.

Седмо РПУ – на мястото на комисар Ани Петрова ще бъде преназначен основен контрольор Радостин Ангелов, шеф на Шести бранш към отдел „ Противодействие на престъпната престъпност “ при Столична дирекция на вътрешните работи.

Осмо РПУ – на мястото на комисар Валери Симеонов ще бъде преназначен комисар Светослав Стойков, зам.-началник на Осмо РПУ.

На чиновниците, които освобождават постовете на ръководители на районните ръководства, ще бъдат препоръчана работа в други структури на Министерство на вътрешните работи, съгласно техните професионални качества, съобщи Иван Демерджиев.

Историята обаче има продължение. Нито един от сякаш освободените началници на РПУ-та не е подал заявление или доклад с избор на ново работно място, настояват осведомени. Причината е шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов. Източниците на Breaking.bg настояват, че при инспекцията за активността на столичната полиция за 10 години обратно, управлението на Министерство на вътрешните работи е имало желание да в профил и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи. Милтенов е някогашен шеф столичните Първо и Трето РПУ. Той е бил извикан от Демерджиев като му е поискана оставката. Но шефът на Столична дирекция на вътрешните работи му се примолил да остане, тъй като въпросните началници „ не били от неговия екип “ и той не можел да работи с тях. Затова било решено за абсурда със Семерджиев да бъдат отстранени като бушони началниците на районните полицейски ръководства, с цел да се избави кожата на шефа. А той да си подбере екип. Милтенов тържествено заречен на министъра, че ще ги накара да напишат заявки за пренасяне на друга работа. Тази информация обаче стигнали до отстранените шефове. Те били извикани в Столична дирекция на вътрешните работи, където шефът Милтенов ги молил да подадат заявки за работа на друго място. Но те заедно му отказали. След абсурда шефът на Столична дирекция на вътрешните работи обезверен излязъл в болнични.

В момента в полицейските ръководства царува безредие. Защото сякаш отстранените началници са си на работните места, не са подавали заявки за пренасяне и бойкотират министъра на вътрешните работи и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи. А назначените на техните места хора не могат да встъпят в служба. Това е хаосът от промените на Демерджиев-Рашков и назначените от тях началници, Калоян Милтенов е персонален избор на Рашков, разясняват служители на реда.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР