Отслабването с вкусна храна е възможно - опитайте тази супа

...
Отслабването с вкусна храна е възможно - опитайте тази супа
Коментари Харесай

Супа от целина за отслабване

Отслабването с вкусна храна е допустимо - пробвайте тази чорба от целина, в която има още куп потребни зеленчуци

Необходими Продукти

● целина - 1/2 глава
● вода - 1500 млл.
● чушки - 1 бр. зелена или алена
● тиквички - 1 бр.
● лук - 1 гл. /праз лук/
● моркови
● кисело мляко - 1 с.л.
● сухар
● яйца - 1 бр. твърдо сварено
● магданоз
● зехтин - 1 с.л.
● любеница
● тиква
● цвекло
● пиле - 1 бр. филе от гърди /бяло месо/
● магданоз
● лимон - 1/2 бр.
● ядки
● семена - сурови

Начин на подготвяне

Целината е от кореноплодните зеленчуци, които са доста подобаващи за разтоварващи дни или за диети с диуретичното си деяние и в същото време с високото наличие на витамин С в състава си. Целината е известна и под името керевиз.

Основното, което би трябвало да се знае, е, че при диети за намаляване топлинна обработка на артикули се прави посредством варене или задушаване.

Главата целина се обелва, измива и нарязва на едри части.

Тиквичките са доста подобаващи със своя състав за понижаване и поддържане на телесното тегло. Измива се и се нарязва на 3-4 части.

Чушката е преди всичко измежду зеленчуците по наличие на витамин С. Изрязва се дръжката със семената /изтърбушва се/ и се срязва на две.

Лукът, прочут още от Древен Египет с чудодейните си свойства за мощ и здраве, се обелва и разрязва на четири.

Всичко се вари в литър и половина вода за 30 минути. Обикновено, когато се търси като резултат сварен артикул със непокътнати в себе си хранителни субстанции, зеленчукът се пуска във вряща вода. Ако задачата е мощен, витаминозен бульон, продуктите се пускат във водата, още преди да е завряла.

Тогава течността има времето да разтвори и извлече повече хранителни детайли от зеленчука. Но защото всичко в съда ще се употребява и пасира, тези правила не са от изключително значение.

Друг вид на сготвяне на чорба от целина е посредством задушаване на продуктите в съд с чаша вода и лъжица зехтин. След 15 минути им се налива литър и половина гореща вода. Когато всички артикули омекнат, се пасират. Поръсва се с магданоз.

Динята със мощното си диуретично и прочистващо деяние може да внесе многообразие в супата за хора, които обичат да опитват. И няма да е нещо ново щом в Китай си пържат динята с чесън и я подправят с ром.

Сварена композиция на целина с парче тиква е също вид за нашарване на супата от целина, имайки поради ниската калоричност на този плодов зарзават.

Морков е добре да се добави недопечен, тъй като доста от скъпите му субстанции се унищожават с термичната обработка.

Голямото количество антиоксиданти и фибри, които съдържа цвеклото, го прави добър сътрудник за многообразие на целината в супата за намаляване.

Историята с времето на варене на едно яйце е забавна с това, че рохко свареното яйце е висококалорично, а твърдо свареното участва във всички диети за намаляване.

Към готовата чорба от целина за намаляване могат да се прибавят късчета сухар или лъжица кисело мляко.

Крутоните наложително би трябвало да са изпечени, а не пържени.

Супата може да се гарнира със сварени късчета пилешко филе от бяло месо.

Сокът от лимон ще освежи усета на супата, а определени по усет ядки и семена ще обогатят и засилят резултатите от предназначението ѝ.

Количеството приготвена чорба от целина за намаляване е задоволително за триразово хранене за един ден.

Визуализирани са предложенията с добавено яйце, със сухар, с лъжица кисело мляко и с украса от раздробен праз и магданоз.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР