Отскоро 26-годишния бияч работи като личен бодигард на Калоян Арсенов,

...
Отскоро 26-годишния бияч работи като личен бодигард на Калоян Арсенов,
Коментари Харесай

Злочестият бивш годеник на Русата Златка заработва като охранка при бившия на Анелия

Отскоро 26-годишния бияч работи като персонален телохранител на Калоян Арсенов, синът на царския министър на екологията Долорес Арсенова.

Макар и невъоръжен с огнестрелно оръжие, някогашният на Русата Златка следва неразделно министерското чадо и наложително се вози до него в някоя от лимузините му. Георги Валентинов организира и силовите тренировки на редовите телохранители на Калоян Арсенов, а осведомени доверяват и че дава отговор за защитата на здравната компания „ Министерски съвет Фарма”, ръководена от бащата Асен Арсенов.

Работата като телохранител надали е по усета на привикналия с медийно внимание Георги Валентинов. Младият състезател обаче претърпява тежък миг в живота си, защото е останал без никакви пари, а и без късмет за блестяща интернационална кариера. В началото на декември договорът му с американската промоутърска компания „ Белатор” бе едностранно разтрогнат, въпреки Валентинов да изкара 20-дневен лагер в Ирландия с част от топ бойците на спортната организация. Според формалното съобщение на „ Белатор”, Георги Валентинов е освободен поради хипотетичното му присъединяване в расисткия скандал на мача България – Англия.

Мачът от европейската футболна подготовка, игран на 13 октомври, бе пресечен на два пъти от съдията поради маймунски подсвирквания и обидни викания към тъмнокожите звезди на британците. Впоследствие избухна гръмък интернационален скандал, а британските медии нарочиха българите за най-големите расисти на Европа.

В епицентъра на срамното събитие попадна и Георги Валентинов, който бе сниман на трибуните на стадион „ Васил Левски” с черна маска на лицето, с блуза „ Хулиганите от София” и в компанията на членове от крайната формация „ София Запад”. Именно тази групичка бе разконспирирана и то от британските медии като расистката агитка, атакувала вербално тъмнокожите футболисти.

Георги Валентинов настойчиво отхвърля присъединяване си в расисткия скандал и твърди, че е попаднал инцидентно на стадиона измежду групичката гамени. „ Не съм отправял никакви расистки жестове, изкараха ме подобен на база никакви доказателства. Грешката ми беше, че си сложих маска на лицето, само че беше доста студено. Заради това и си потеглих от стадиона още първото полувреме. Надявам се казусът ми да бъде преразгледан и да не бъда изключен от международната ММА организация”, пази се някогашния избраник на Русата Златка.

Познавачи на порядките в професионалните бойни среди обаче са скептични, че Георги Валентинов ще бъде амнистиран. „ Американците от „ Белатор” са извънредно авторитетна и печеливша организация и бягат в зародиш от сходни кавги. Оттук нататък за Георги ще е знамение, в случай че успее да пробие в Америка – никой промоутър няма да го вземе, откакто е освободен от толкоз влиятелна организация, и то поради расизъм”, безапелационен е уредник на ММА шампионати в България.

Според думите му, Георги Валентинов е изпуснал шанса на живота си, а и опция да забогатее. Бойците на „ Белатор” печелят най-малко по Щатски долар 250 000 годишно от участия в шампионати, а най-изявените им бойци си докарват по няколко милиона. Разбира се, за това мачото би трябвало да се сърди на себе си.

Малка разтуха в огромното злощастие на 26-годишния старозагорец е, че той се измъкна без присъда за спортно безчинство. От Министерство на вътрешните работи единствено са разпитвали Георги Валентинов за наличието му на мача България – Англия, само че не са го уличили като един от хората, обиждали тъмнокожите спортисти. Някои позволяват, че Валентинов е задействал връзки в полицията, защото за спортно безчинство след дуела с британците по бързата процедура са били наказани над 30 членове на групировката „ София Запад”, които бяха на мача дружно с ММА боецът.

„ Калоян Арсенов оказа помощ на Жоро да се измъкне без присъда. Двамата са другари от няколко години и Калоян финансираше спортната му бойна кариера. Сега, когато тя е провалена, Валентинов бе организиран на работа като телохранител, до момента в който си стъпи на краката”, споделя непосредствен до сина на някогашната министърка на екологията (2001-2005 г.) Долорес Арсенова.

33-годишния Калоян Арсенов също не е с цветуща социална известност. През октомври 2017 година той бе задържан дружно с Йордан Златков, наследник на дупнишката кримка Злати Златистия поради безразборна пукотевица с револвер в софийския квартал „ Лозенец”. Миналата есен министерското чадо още веднъж се озова в ареста, откакто засече с поршето си автомобил на съдийка от Върховния касационен съд и нанесе побой над мъжа й. За това нарушение са му повдигнати две обвинявания – за безчинство на пътя и побой с причиняване на междинна телесна щета, написа Уикенд.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР