Оценявайки текущата обстановка, командването на групировката Днепър реши да прехвърли

...
Оценявайки текущата обстановка, командването на групировката Днепър реши да прехвърли
Коментари Харесай

Противоречиви новини от фронта в Херсонска област

Оценявайки настоящата конюнктура, командването на групировката " Днепър " реши да трансферира войски на по-изгодни позиции източно от Днепър, заяви РИА Новости, като се базира на съветското министерство на защитата. Много скоро по-късно обаче организацията анулира новината, написа съветска работа на Би Би Си.

След прегрупирането войсковата формация " Днепър " ще освободи част от силите си, които ще бъдат употребявани за нахлуване в други посоки, се споделя в известието, представено от РИА Новости.

РИА Новости по-късно анулира новината , в която, базирайки се на формалното изказване на съветското министерство на защитата, се оповестява за прегрупирането на войските на левия бряг на Днепър, т.е. в отчасти окупираната Херсонска област.

Сега на уеб страницата на държавната организация се споделя: " Съобщението, оповестено на 13 ноември 2023 година в 10:50 ч. със заглавие " Групировката войски " Днепър " ще бъде трансферирана на по-изгодни позиции ", е анулирано.

От анулираното известие следва, че става дума за Херсонска област.

Преди година и да сътвори отбранителни позиции на левия (източен) бряг на Днепър.

През последните дни се появиха известия, че.

Както Би Би Си заяви, преди няколко дни украинските войски окупираха село Кринки , а преди ден трансферираха там тежка техника. Би Би Си съумя да беседва с няколко съветски бойци, които разказват боевете край Кринки като " самоубийство ".

Източници на Би Би Си в съветската войска потвърдиха, че украинските въоръжени сили освен са минали в окупираната от Русия територия и за първи път са завладяли предмостие на деликатно предпазения ляв бряг на река Днепър в Херсонска област, само че също по този начин са почнали да транспортират там военна техника.

Както споделят източници на Би Би Си от украинските въоръжени сили, от този миг украинските въоръжени сили желаят да стартират по-мащабна атака - да разделят съветските войски и да пресечен линията им за доставяне.

В края на октомври стана известно, че командващият ВДВ на Русия и ще дава отговор за Херсонското направление.

" Изпращането на подправено известие за " прегрупиране " на войските в региона на Днепър, сякаш от името на пресцентъра на съветското министерство на защитата, е провокация ", споделиха за РБК от съветското министерство на защитата.
 Русия: Предотвратихме определяне на украинско предмостие на Днепър
Русия: Предотвратихме определяне на украинско предмостие на Днепър

Според съветското министерство на защитата, боевете са се случили в региона на Херсон в Южна Укра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР