Оценяваме високо широката политическа подкрепа за присъединяването на България към

...
Оценяваме високо широката политическа подкрепа за присъединяването на България към
Коментари Харесай

Матиас Корман: Оценяваме високо широката политическа подкрепа за присъединяването на България към ОИСР

Оценяваме високо необятната политическа поддръжка за присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), съобщи на брифинг в Министерския съвет генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман, който се срещна със служебния министър председател Гълъб Донев.

Корман благодари на премиера за напредъка в работата за присъединението на Българи към Организацията за икономическо сътрудничество и раз и за това, че страната ни продължава по набраната инерция в вярната посока. Тясната работа с вашето държавно управление начерта пътя за бъдещето и гарантирането на всички промени, които би трябвало дейно да бъдат осъществени за повишение на икономическото и обществено богатство, съобщи Корман. Той съобщи, че организацията прави оценка високо необятната политическа поддръжка за присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз., добавя Българска телеграфна агенция.

Що се отнася до макроикономическата непоклатимост, България се оправя добре. Вече няколко десетилетия последователно напредва, растежът на брутния вътрешен артикул (БВП) е 2,3 %, приходите на глава от популацията се усилиха, съобщи Корман. По думите му след пандемията българската стопанска система доста бързо стартира да се възвръща, само че това беше прекратено от световната енергийна рецесия и поради експанзията на Русия в Украйна. Това състояние се вижда и в други страни в района и цяла Европа. Колкото по-близо е страната до Украйна, по-силно се усеща това, уточни Матиас Корман.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР