Оценката на финансовите посредници за икономическата ситуация в България през

...
Оценката на финансовите посредници за икономическата ситуация в България през
Коментари Харесай

МФ: Финансовият сектор очаква темпът на икономически растеж да се запази през третото тримесечие

Оценката на финансовите медиатори за икономическата обстановка в България през второто тримесечие на 2023 година е по-скоро приемлива, като делът на позитивните отговори се покачва по отношение на предходното тримесечие. Това се казва в тримесечното издание на Министерството на финансите " Финансов бранш: оценки и упования ".

В това издание капиталовите медиатори усъвършенстват мнението си, до момента в който комерсиалните банки са по-негативно настроени. Тези оценки не съответстват изцяло със сигналите от настоящото развиване на съществени знаци. През второ тримесечие бе регистриран спад на промишленото произвеждане, а предварителните оценки за брутния вътрешен артикул (БВП) демонстрират закъснение на растежа на стопанската система до 1,8 на 100 (сезонно неизгладени данни), показват от МФ.

Очаква се темпът на стопански напредък да се резервира през третото тримесечие. Инвестиционните медиатори са най-положително настроени, до момента в който комерсиалните банки чакат по-скоро закъснение. Тези настройки частично се припокриват с краткосрочната бизнес статистика на Националния статистически институт (НСИ) за юли. Очакванията на интервюираните за търсенето на услуги и за продажбите в търговията на дребно през идващите три месеца се утежняват. Очакванията за експорт в индустрията също са леко занижени. Единствено бизнесмените в строителството имат оптимистични упования за активността си, се споделя в разбора на МФ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР