Оценка на приема на течности от деца в 13 страни

...
Оценка на приема на течности от деца в 13 страни
Коментари Харесай

Пие ли детето ви достатъчно вода?

Оценка на приема на течности от деца в 13 страни по света открива, че висок % от тях на възраст от 4 до 9 години поемат по-малко течности от открития съответен банкет. Интересното е, че момчетата са по-склонни към по-малко консумация на течности спрямо девойките. Що се отнася до пиенето на елементарна вода, данните от национално изследване на храненето във Англия сочат, че децата на възраст от 4 до 8 години пият единствено 436 мл вода дневно (около 2 чаши), а при етническите малцинства приемът е още по-малък – 122 мл на ден.

По отношение на въпроса „ по кое време “ напитките се одобряват от децата, американско изследване демонстрира, че елементарната вода се употребява най-често с главните ястия. Американските деца в това проучване одобряват повече от две трети от ежедневните си питиета по време на главните хранения. Налага се изводът, че децата постоянно се нуждаят от увещание или имат потребност от график за консумация на подобаващи течности и изключително на вода.

Съществуват изследвания, съгласно които малчуганите в действителност могат да трансформират своите привички на хидратация. Сред тях е опит със занимателни материали като кукли или плакати в детската градина и фамилията в помощ на по-добра хидратация. Интересно е, че в хода на опита приемането на вода не се е трансформирало, само че употребяваните плодови сокове и млякото понижават. Резултатите са красноречиви: децата могат да трансформират своите привички за хидратация, макар че са нужни спомагателни насоки, с цел да се подсигурява, че смяната ще се реализира в дълготраен проект и в сходство с рекомендациите за здравословната хидратация. Също по този начин е значимо да им се припомня да пият течности и изключително вода на постоянни шпации, което води до по-голям банкет на питиета. Малките деца имат неузрял механизъм на жаждата и постоянно не разпознават по кое време са жадни.

Признаци на обезводняване:

тъмножълта урина със мощен мирис;

сухота в устата, устните и очите;

замайване;

несъразмерна умора;

вървене по дребна нужда; по-рядко (под 4 пъти на ден) / по-малко мокри пелени от елементарното

Как да включваме напитките в менюто на детето

През ранните години дребните деца би трябвало да бъдат насърчавани да пият вода, откакто стартира отбиването им. Както и при храните, се изисква самообладание и повторяемост, преди да се усвои този толкоз потребен табиет. Освен това е открито, че даването на вода със зеленчуците оказва помощ за разреждането на горчивия им усет, като по този начин по едно и също време се предизвиква приемът на вода и потреблението на зеленчуци. Най-добре е да не се поддаваме на изкушението да предлагаме подсладени питиета като подготвени плодови сокове с добавена захар или най-малко да прибягваме до тях единствено понякога. Ако решите да давате прясно изцеден плодов сок на детето си, разредете го с изворна вода и го сервирайте по време на хранене, с цел да намалите риска от кариес. Не предлагайте на дребното дете повече от 150 мл прясно изцеден сок (фреш) на ден.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР